Zlepšený výkon Popradu na víťazstvo nestačil

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)
Peter Cuninka|5. nov 2017 o 09:20

Autor: Richard Hudeček/FK Poprad oficiálna stránka

Už tri zápasy nepoznajú futbalisti druholigového FK Poprad ako chutí víťazstvo. Po domácej remíze so Skalicou a prehre v Šamoríne sa im nepodarilo naplno zabodovať ani dnes proti žilinskej rezerve. Bielo-modrí sa s MŠK Žilina B rozišli zmierlivo 1:1.

V prvom polčase diváci veľa futbalovej krásy nevideli. V 12. minúte išli hostia do vedenia, keď po hrubej chybe domáceho obrancu Jakuba Hrica a brankára Jána Maleca poľahky skóroval Roland Gerebenits. Veľkú šancu vyrovnať mal kanonier Stanislav Šesták, ktorého hlavička len tesne minula žrď hosťujúcej brány. Do druhého polčasu nastúpili Popradčania s Duje Medakom, ktorý výrazne oživil hru svojho mužstva. Najväčšiu šancu na skórovanie mal však hosťujúci Vahan Bichakhchyan, ktorý zlyhal v tutovke. V 67. minúte prišla chvíľa Šestáka, ktorý typicky hlavou rozvlnil sieť. Kukoľova zrazená strela skončila na žrdi a aj preto si súperi body delili.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

BOLI V KŔČI

"Potrebovali sme v tomto zápase vyhrať a pred ním sme si hovorili, že je jedno ako. Boli sme ale v nejakom kŕči. Niečo treba zmeniť, len nevieme, čo. Gól sme si strelili skoro sami. Chýba nám aj kúsok šťastia, možno aj kvalita. Treba uznať aj to, že súper mal svoju kvalitu, remíza je spravodlivá. Určite je tam veľké percento aj hlava. Kvalitu v mužstve máme. Sú tam aj osobnosti, sme aj dobrá partia. Znovu nás z biedy vytiahol Stano a takto to ďalej nejde. Musia sa pridať aj ďalší, nemôže to všetko, čo sa týka gólov, ťahať len on," zhodnotil stretnutie pre klubovú oficiálnu stránku skúsený záložník FK Poprad Miroslav Daško.

Po štvorzápasovom treste sa do zostavy Popradu vrátil obranca Slavomír Kica. "Som rád, že som konečne mohol hrať. Na zápas som sa tešil, žiaľ, darovali sme súperovi gól a potom už len doťahovali. Škoda, mali sme aj šance, ktoré sme nepremenili. Chceli sme, no znovu to nevyšlo. Nedávame góly, neviem, či sa málo tlačíme do šestnástky alebo je to smola. Musíme sa viac snažiť. To, čo sa udialo počas týždňa, ostáva v kabíne. Neostáva nám nič iné len makať, drieť," zdôraznil popradský navrátilec.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

IŠLI DO TOHO, CHÝBALA ĽAHKOSŤ

Domáci veľmi chceli a potrebovali vyhrať. Napokon sa však museli uspokojiť s bodom.

"Sme veľmi sklamaní, že sme získali iba bod. Terén bol taký, aký bol, včera tu hral Prešov. Kombinovať sme chceli, lopta ale odskakovala. To bola aj chyba pri prvom góle, Žilina sa do šancí nedostávala. V strede sme sa snažili mať loptu na kopačkách. V prvom polčase to bol medzišestnástkový futbal. Škoda mojej hlavičky, keď som netrafil bránu. V druhom polčase sme veľmi chceli, boli tam šance, zblokované strely. Krivdil by som niekomu, ak by som povedal, že nie. Išli sme do toho, chýbala nám však ľahkosť. Nie a nie to zlomiť," povzdychol si hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták, pre ktorého to bol jubilejný desiaty gól v sezóne.

Hostia zvládli duel pod Tatrami dobre takticky a po remíze 1:1 ostávajú v tabuľke na štvrtom mieste pred Popradom.

"Na ťažkom teréne sa hral zaujímavý zápas v dobrom tempe, nasadení. Oba tímy sa snažili hrať útočný futbal. Prvý polčas to bolo viac medzi šestnástkami. Využili sme zaváhanie domácich, malú domov, stopercentné šance sme nemali. Kombinačne v poli to bolo fajn. Domáci mali jednu tutovku Šestákom. V druhom polčase to už bolo viac otvorené. Dalo sa čakať, že buď inkasujeme alebo dáme druhý gól. Vahan Bichakhchyan mal tutovku na zvýšenie náskoku. Naopak, Šesták vyrovnal. Oba tímy potom chceli rozhodnúť. Odohrali sme dobrý zápas, remíza je spravodlivá," konštatoval asistent trénera MŠK Žilina B Tibor Goljan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zlepšený výkon Popradu na víťazstvo nestačil