NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

3.FINÁLE PLAY-OFF: Lučenec zdolal Košice 6:2, v utorok môže spečatiť titul na východe

11. máj 2024 o 08:00

Futsalisti MIMEL-u Lučenec zvíťazili v treťom zápase finále play off Niké extraligy nad tímom Podpor Pohyb Košice 6:2.

V sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:1 a v najbližšom stretnutí (utorok 14. mája o 20.05 h v Košiciach) môžu spečatiť obhajobu titulu.

Košičanom chýbal pre tri žlté karty reprezentant Kostariky Salas Jimenez, strata ako ukázal priebeh zápasu, bola napokon citeľná. Športová hala ARENA praskala vo švíkoch, umlčať ju mohol Terpaj, z tesnej blízkosti však mieril vedľa. Gólový vstup lepšie vyšiel favoritovi a obhajcovi, Juan vybojoval loptu v strede ihriska, dostal sa do zakončenia a prekonal Obermana. Rovnaký hráč zvýšil v 9.minúte na 2:0, keď mu loptu naservíroval ako na podnose Washington. Ivan po samostatnej akcii mohol znížiť, nevyzrel však na Olinhu. Podarilo sa to až Matisovi, ktorý so šťastím prekonal domáceho gólmana. Štandardná situácia priniesla tretí gól v sieti Podpor Pohybu. Priamy kop Belaníka našiel Ostráka a ten nezadržateľne z uhla prestrelil všetko. Posledné slovo v prvom dejstve mali hostia, keď Ivan napokon prepasíroval loptu za brankovú čiaru po strele Matisa, ktorá skončila na žŕdke.

Druhé dejstvo prinieslo boj ako na palubovke, tak aj medzi fanúšikmi. Molero spálil tutovku, ktorou mohol zavŕšiť zápasový hetrik, zmenu skóre priniesla až súhra ďalších legionárov MIMELu. Washington vybojoval loptu a ponúkol gól na 4:2 Rafaelovi Durvalovi. Olinha držal domácich nad vodou, 35.minúta priniesla šiesty faul hostí, Ostrák ho nadvakrát premenil a prakticky rozhodol o tom, že druhý finálový bod si pripíšu domáci. Bodku za skvelým stretnutím dal Olinha gólom do prázdnej bránky cez celé ihrisko.

3. finále play off Niké Futsal Extraligy (na 3 víťazstvá):

MIMEL Lučenec - Podpor Pohyb Košice 6:2 (3:2) - na zápasy 2:1
⚽️ 4. a 9. Romero Molero, 17. a 35. Ostrák (druhý z 10 m), 31. Rafael Durval, 40. Olinha Woslley - 15. Matis, 18. Ivan



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: