NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

4.FINÁLE PLAY-OFF: Lučenec zvládol štvrtý zápas v Košiciach a je majstrom Slovenska

15. máj 2024 o 08:00

Futsalisti MIMEL-u Lučenec obhájili titul v Niké extralige.

Vo štvrtom dueli finále play off vyhrali v utorok na palubovke tímu Podpor Pohyb Košice 5:3 a v sérii triumfovali 3:1 na zápasy. MIMEL Lučenec bude Slovensko reprezentovať v budúcom ročníku Ligy majstrov.

4. finále play off Niké Futsal Extraligy (na 3 víťazstvá):

Podpor Pohyb Košice - MIMEL Lučenec 3:5 (2:2)
⚽️ 9. Kuruc, 15. Matis, 34. Leovski (vlastný) - 4., 15. Juan Romero Molero, 24. Greško, 28. Oberman (vlastný), 30. Rafael Durval
Konečný stav série: 1:3, MIMEL Lučenec obhájil titul

Finálový zápas zhodnotil tréner Lučenca Marián Berky, ktorý vyzdvihol výkon svojich hráčov. „Mali sme výborný vstup do zápasu, viedli sme, následne sme však spravili niekoľko chýb, vďaka ktorým sa hráčom Košíc podarilo vyrovnať a dostať sa do zápasu. Druhý polčas sme však dominovali, dali sme dva góly a následne sme si už verili, že zápas vyhráme. Košice šli na konci stretnutia do power play, ktorú sme dobre bránili,“ povedal pre RTVS Šport tréner Lučenca.

Obidvaja tréneri protagonistov finále sa zhodli, že rozhodli najmä skúsenosti hráčov Lučenca. „Máme niekoľko skúsených hráčov, medzi ktorých patrí napríklad Rafael a Juan. Mali sme až troch kvalitných pivotov, ktorých sme dokázali striedať. Myslím, že to bola dobre zvolená taktika, pretože hráči Košíc museli v osobných súbojoch s nimi strácať veľké množstvo síl,“ zhodnotil Marián Berky.

Lučenec nechcel nechať nič na náhodu, aj keď by titul radšej oslavoval pred domácimi divákmi. Do Košíc však cestoval autobus plný fanúšikov, ktorí si mali možnosť oslavy s hráčmi vychutnať naplno. „Určite by som radšej oslavovali doma, ale nechceli sme to nechávať na posledný zápas a riskovať výsledok. Keby sme mali každý titul oslavovať na palubovke súperov, tak mi je to jedno, hlavné je, že vyhráme,“ povedal tréner Mimelu Lučenec Marián Berky, ktorý dodal, že tento posledný titul sa získaval najťažšie, pretože Košice vyskladali veľmi dobrú partiu mladých aj starších hráčov. 

Práve tréner tímu Podpor Pohyb Košice Richard Bačo má veľký podiel na úspechu futsalu v Košiciach. „V zápase rozhodli najmä skúsenosti a chybičky, ktoré sme urobili a súper ich využil. My sme si siahli na dno našich síl, na Lučenec to však aj tak nestačilo. So sezónou však sklamaní nemôžeme byť, máme veľmi mladé mužstvo, ktoré keď nám zostane pokope, tak si dovolím tvrdiť, že finále si zopakujeme aj budúci rok,“ povedal pre RTVS Šport tréner Koších Richard Bačo

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: