Reprezentácia SR "19"

Zverenci Antona Brunovského na Istria Nations Futsal Cupe jasne zdolali Čiernu Horu 5:1

5. apr 2024 o 12:08

Reprezentácia do 19 rokov po USA zdolala v poslednom zápase v skupine aj reprezentácie Čierne Hory 5:1 a zahrá si o medaile.

Po dni voľna, ktorý výprava využila na regeneráciu a návštevu mestečka Motovun odohrali ďalší skvelý zápas a po kolektívnom výkone zdolali na turnaji ďalšieho súpera.

Skvelý vstup do zápasu pretavili naši reprezentanti hneď v úvodnej minúte, kedy Varšo otvoril skóre. O dve minúty Vuković vyrovnal, ako sa však neskôr ukázalo, bol to jediný gól v Kušnírovej bránke. V 9.minúte poslal Slovákov do vedenia Mikita, po prestávke už na palubovke v Novigrade kraľovalo jediné mužstvo. Po góloch Ftoreka, Palfiho a Čelka si pripisujeme na konto druhé víťazstvo v skupine a večer sa dozvieme meno nášho súpera v zápase o konečné umiestnenie na kvalitnom a dobre zorganizovanom turnaji Istria Nations Futsal Cup 2024.

Anton Brunovský (hlavný tréner U-19): "Do posledného zápasu v skupine sme chceli urobiť pár zmien, čo sa týka zostavy a tak isto aj taktiky. Čiernohorci v predošlých zápasoch hrali nakopávané lopty a hrozili hlavne z brejkov, čomu sme chceli predísť. Stiahli sme obranu na polovičku a chceli sme vytvárať kontrolovaný tlak v priestoroch a situáciách, kde by sme súperovi hrozili my rýchlou kontrou. Úvod zápasu sme hneď šli do vedenia, ale nervozita z nás neopadla. Nehrali sme jednoducho, rozohrávka nám trvala o niečo dlhšie ako sme chceli a tlak, ktorý sme chceli vytvárať nebol dostatočný. Nakoniec sme prvý polčas vyhrali tesným rozdielom, ale s predvedenou hrou sme neboli spokojní."

Do druhého polčasu sme chceli tieto chyby odstrániť a hlavne mať hru a zápas pod kontrolou. Hneď od úvodu sme si vypracovali pomerne dosť šancí po výbornom tlaku a súpera sme ohrozovali hlavne zo štandardných situácií, kde nám chýbal väčší kľud v zakončení. Na chlapcoch bola viditeľná chuť a energia s akou druhý polčas zvládli a dominantne ho dotiahli do víťazného konca. Opäť by som chcel vyzdvihnúť výkony všetkých jednotlivcov, ale hlavne kolektívu, ktorý odohral tretí ťažký zápas v priebehu štyroch dní a nepoľavil v nasadení a chcení vyhrávať. V tom chceme aj naďalej pokračovať a za pár hodín spoznáme súpera v boji o konečné umiestnenie."

ISTRIA NATIONS CUP 2024:

Slovensko U-19 - Čierna Hora 19 5:1 (2:1)
⚽️ 1. Varšo, 9. Mikita, 21. Ftorek, 31. Palfi, 33. Čelko - 3. Vuković

Slovensko: Kušnír - Palfi (C), Varšo, Solárik, Blihár - Mikita J., Kubáň, Lacko, Dvořák, Kajaba, Jankovský, Ftorek, Čelko, Kovács, Novenko (Jakubík).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: