Nemôžeme byť šťastnejší, radujú sa majitelia. De Rossi bude pokračovať na lavičke AS Rím

Daniele De Rossi oslavuje výhru s hráčmi Ríma
Daniele De Rossi oslavuje výhru s hráčmi Ríma (Autor: TASR/AP)
TASR|18. apr 2024 o 14:11

De Rossi pôsobí na lavičke Ríme od januára.

RÍM. Daniele De Rossi bude aj po skončení prebiehajúcej sezóny trénovať futbalistov AS Rím. Bývalý taliansky reprezentant a majster sveta z roku 2006 sa s klubom dohodol na dlhodobej spolupráci.

Štyridsaťročný De Rossi prišiel do tímu v januári ako dočasná náhrada za Joseho Mourinha. Trénerské skúsenosti mal dovtedy len z treťoligového tímu SPAL Ferrara, ktorý viedol v minulej sezóne.

S Rímom však zdieľa bohatú históriu, strávil v ňom drvivú väčšiny hráčskej kariéry a spoločne s Francescom Tottim patrí ku klubovým ikonám.

"Po stretnutí s Danielem De Rossim s potešením oznamujeme, že po tejto sezóne a v dohľadnej budúcnosti bude pokračovať ako hlavný tréner AS Rím.

Spoločne budeme pracovať čo najtvrdšie, aby sme zabezpečili budúcnosť, ktorú si fanúšikovia klubu zaslúžia. Nemôžeme byť šťastnejší, že s Danielem ideme budovať dlhodobý projekt," uviedli americkí majitelia Ríma Dan a Ryan Friedkinovci podľa agentúry AFP.

V tabuľke Serie A sa pod De Rossiho vedením mužstvo posunulo z deviateho na piate miesto. Rimania môžu pomýšľať aj na prvú účasť v Lige majstrov od roku 2018, na štvrtú Bolognu strácajú štyri body a majú pritom zápas k dobru.

Darí sa im aj na európskej pohárovej scéne, v prvom štvrťfinálovom dueli Európskej ligy zdolali AC Miláno 1:0. Odveta v Ríme bola na programe vo štvrtok o 21.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Nemôžeme byť šťastnejší, radujú sa majitelia. De Rossi bude pokračovať na lavičke AS Rím