Som nervózny. Veľa kamier, veľa ľudí. Radšej by som poslal video, priznal Lobotka

Stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka.

Som nervózny. Veľa kamier, veľa ľudí. Radšej by som poslal video, priznal Lobotka

Stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka. (Autor: TASR)
Stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka.
Stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka. (Autor: TASR)
Pavol Spál|20. mar 2024 o 08:00

Calzona? Vidím ho častejšie ako priateľku.

Prišiel v tmavom obleku, topánky sa mu riadne leskli. Z čela mu stekal pot, priznal, že je nervózny. Skúšal aj žartovať.

STANISLAV LOBOTKA prvýkrát vyhral anketu futbalista roka.

Čo to pre vás znamená? 

Je to krásne. Môžem sa zaradiť medzi legendy, ktoré už predtým vyhrali. Keď začnete hrať futbal, tak vždy túžite dosiahnuť takéto ocenenia. Pocity sú neopísateľné. Je to energia do ďalšej práce. Veľmi si to vážim. Aj druhý Dávid Hancko mal životnú sezónu, stal sa majstrom Holandska. O to viac si to vážim. 

Očakávali ste víťazstvo? 

Ak mám pravdu povedať, tak som to nejako neriešil. Ja osobne príliš nemám rád takéto programy, kde sa odovzdávajú ocenenia. Príliš to nemusím, lebo som z toho nervózny. Veľa kamier, veľa ľudí. Necítim sa komfortne. Ja mám radšej pokoj. Musel som sem prísť (smiech). Ak by to bolo na mne, tak by som radšej poslal odkaz cez video ako Milan Škriniar. 

Ako by ste opísali vlaňajší rok? 

Ako zvláštny. Prvá polovica roka bola veľmi šťastná a vydarená, získali sme aj titul. Tá druhá už nebola príjemná, platilo to vo futbale, aj v živote. Nezabudnem ani na jednu časť. Pocity sú zmiešané (Lobotkovi zomrel v septembri minulého roka otec, pozn. red.). 

Vlani Neapol očaril svet a senzačne vyhral titul. V tejto sezóne prišla kríza a figurujete až na siedmom mieste. Ako to vnímate? 

My nie sme Barcelona, ani Real Madrid, od ktorých sa očakáva, že získavajú titul pravidelne. Sme Neapol a ešte nemáme na tie najlepšie kluby na svete. Sme však na správnej ceste. Treba makať a dúfať. 

Váš kamarát Milan Škriniar prestúpil vlani do Paríža Saint Germain, ktorý patrí medzi najbohatšie a najambicióznejšie tímy sveta. Máte ešte ambície prestúpiť do klubu z absolútnej svetovej špičky? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Som nervózny. Veľa kamier, veľa ľudí. Radšej by som poslal video, priznal Lobotka