Chuťovky z NHLky: McDavid dostal krosček do tváre. Chráni NHL len hviezdy?

Connor McDavid

Chuťovky z NHLky: McDavid dostal krosček do tváre. Chráni NHL len hviezdy?

Connor McDavid (Autor: SITA/The Canadian Press via AP)
Connor McDavid
Connor McDavid (Autor: SITA/The Canadian Press via AP)
Samuel Grega|16. máj 2024 o 11:30

Krosček do tváre sa v NHL zvykne trestať. A to nie len v prípade kapitána Edmontonu.

NEW YORK. Väčšina slovenských fanúšikov momentálne sleduje hokej na majstrovstvách sveta v Česku. V najlepšej lige sveta ale vrcholí sezóna a v hre ostáva už len osem klubov.

Keďže redaktor Šimon Čop pokrýva z Ostravy šampionát, toto vydanie podcastových chuťoviek sme nahrali v zložení Samuel Grega a Daniel Vágner.

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Diskutovali sme o všetkých sériách druhého kola play-off NHL, rozobrali krosček do tváre McDavida, suspendáciu Ničuškina aj vyhadzov trénera Toronta Sheldona Keefa. Na záver sme sa bavili aj o tom, ktorí hráči NHL zatiaľ zaujali na MS v Česku.

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1. Povestnú tvrdosť play-off pocítil krutým spôsobom aj kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid. Hviezda ligy sa po treťom zápase druhého kola proti Vancouveru zapojila do skrumáže. McDavid sekol Soucyho, čo vyvolalo reakciu Nikitu Zadorova, ktorý hráčovi s číslom 97 uštedril krosček zozadu. Hneď na to ho krosčekom do tváre trafil aj Carson Soucy. McDavid okamžite padal na zem.

Ako následok situácie dostal Zadorov maximálnu možnú pokutu 5-tisíc dolárov a Soucy za trest nemohol odohrať ďalší zápas.

2. Connor McDavid sa pri tomto údere nezranil a odohral hneď ďalší zápas.

„Je to tvrdá hra. Majú veľkých obrancov a robia nám to ťažkým,“ komentoval situáciu líder „olejárov“. „Hrajú fyzický hokej. Je to zábavná séria, dva kanadské tímy proti sebe, je v tom veľa vášne, je to súčasťou napätej série.“

Situácia vyvolala debaty ohľadom toho, aký trest by mal nastať po takejto situácii.

Hokejový expert Craig Button sa vyjadril jednoznačne: „Je to pre mňa úplne jasné, toto musí byť suspendácia. Hocičo menej by bolo nesprávne. Soucy mu išiel priamo na hlavu, nepatrí to do hokeja.“

Podobne situáciu videl aj insider Frank Seravalli, ktorý si myslí, že ak by v tomto prípade nenastal trest, mohol by to robiť ktokoľvek.

Krosček Carsona Soucyho do tváre Connora McDavida.
Krosček Carsona Soucyho do tváre Connora McDavida. (Zdroj: REPROFOTO)

3. Nikita Zadorov, ktorý krosčekoval McDavida zozadu, čím spôsobil, že padá a dostal druhou hokejkou do tváre, mal na situáciu iný pohľad. V tomto incidente videl hokejový súboj.

„Musia chrániť svoje investície,“ povedal na plné ústa na adresu NHL. „Chápem, že ja pre ligu nezarábam také peniaze.“

4. Aj keď Zadorov nesúhlasí, NHL pravidelne trestá krosčeky do hlavy. Toto do hokeja nepatrí. V posledných troch sezónach liga udelila okrem Soucyho sedem suspendácii za zásah hokejkou do hlavy. Nedialo sa to len v prípadoch, keď bol zasiahnutý hviezdny hráč.

V drvivej väčšine musel faulujúci hráč vynechať jeden zápas. Maximum inkasoval David Perron, ktorý neodohral šesť ďalších stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: McDavid dostal krosček do tváre. Chráni NHL len hviezdy?