Žilina oslavuje postup do extraligy, Prešovu vo finále nedala šancu

Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina
Fotogaléria (13)
Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina (Autor: TASR)
Sportnet|19. apr 2024 o 20:16

Žilina vyhrala finálovú sériu s Prešovom 4:0.

SHL - finále play-off, 4. zápas

HC Prešov - Vlci Žilina 1:5 (1:0, 0:4, 0:1)

Góly: 5. Vrábeľ (Ďaloga) - 22. Bezúch (Mráz), 25. Varga (Galamboš, Bezúch), 26. Beták (Kolář), 33. Varga (Galamboš), 55. Beták (Rajnoha, Djakov).

Rozhodovali: T. Orolin, Výleta - Pribula, Tomáš, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Prešov: Ovečka - Semaňák, Glazkov, Mihalik, Putala, Pulščák, Jerofejevs - Sigarev, Kohút, Leščenko - Hrabčák, Vrábeľ, Ďaloga - Klíma, Toma, Chalupa - Poliaček, Ščurko, Lačný - Milý, K. Jendroľ

Žilina: Valent - Jansons, Pobežal, Kolář, Holenda, Djakov, Rajnoha, Malina - Varga, Galamboš, Bezúch - Beták, Šmida, Belluš - Jakúbek, Mrázk, Koyš - S. Rehák, Paukovček, Melcher - Juščák

/konečný stav série: 0:4, Žilina postúpila do extraligy/

PREŠOV. Hokejisti Žiliny si vybojovali postup do najvyššej súťaže. Vo štvrtom finálovom stretnutí play off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade HC Prešov 5:1 a v sérii triumfovali jednoznačne 4:0 na zápasy.

Žilina sa vráti do extraligy po piatich rokoch a nahradí v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne.

Fotogaléria zo zápasu HC Prešov - Vlci Žilina (4. finále, Tipos SHL)

"Vlci" boli výsledkovo suverénni nielen vo finálovej sérii, ale v celom ročníku 2023/2024. Pozíciu najvážnejšieho ašpiranta na postup potvrdili už v základnej časti, v ktorej prehrali iba tri zo 46 zápasov a ovládli ju s 3č-bodovým náskokom pred Prešovom.

V play-off následne zdolali Žiar nad Hronom (4:1 na zápasy), Dubnicu (4:2) a Prešov. Najvyššia súťaž sa pod Dubeň vráti prvýkrát od sezóny 2018/2019.

Lepší vstup do štvrtého finálového zápasu mali domáci hráči. Do vedenia išli v 5. minúte, keď Vrábeľ zblízka prekonal Valenta, ktorý kapituloval po viac než 164 minútach.

VIDEO: Hráči Žiliny oslavujú postup do extraligy

Žilinčania sa rozbehli od druhej tretiny.V jej úvode Bezúch trafil presne do pravého horného rohu, Varga a Beták usmernili strieľané prihrávky za Ovečku a najproduktívnejší hráč súťaže Varga v 33. minúte zvýšil na 4:1.

Hostia si v tretej tretine postrážili presvedčivý náskok, ktorý v 55. minúte navýšil Beták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina oslavuje postup do extraligy, Prešovu vo finále nedala šancu