Dallas v play-off horí. Víťaz konferencie prehral aj druhý domáci zápas

Hokejisti Dallasu Stars.
Hokejisti Dallasu Stars. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. apr 2024 o 06:40

Brad Marchand sa stal novým rekordérom Bostonu.

NEW YORK. Obhajcovia Stanley Cupu z Vegas začali tohtoročné play-off na výbornú. Vyhrali obidve stretnutia na ľade víťazov Západnej konferencie z Dallasu.

V druhom stretnutí zvíťazili 3:1. Hoci v 17. minúte prehrávali, čoskoro vyrovnali vďaka Marchessaultovi, ku ktorému sa v 39. minúte pridal Hanifin a duel zakončil gólom do prázdnej bránky Eichel.

"Nezaháľali sme a nenechali sme ich, aby kontrolovali zápas. Dobre sme napádali, naši útočníci vytvárali tlak, aj keď sme bránili.

Sú nebezpeční, keď tlačia a to sme eliminovali. Stále sme sa snažili vytvárať šance a dávať góly," uviedol Hanifin pre webstránku nhl.com.

"Zlatí rytieri" postúpili do vyraďovačky ako posledný tím konferencie. Teraz majú vysokú šancu vyradiť najvyššie nasadený tím.

Vyhrali aj Boston Bruins. V prvom zápase na ľade Toronta zdolali Maple Leafs 4:2 a prinavrátili si vedenie v sérii.

Dva góly v tomto stretnutí - víťazný a následný do prázdnej bránky - zaznamenal Brad Marchand. Kapitán "medveďov" 55. gólom v play-off vyrovnal doterajšieho klubového rekordéra v tejto štatistike Cama Neelyho.

 "Celý zápas sme sa držali. Nevyzeralo to vždy dobre, už predtým som povedal, že sú dosť silní a hrajú veľmi fyzicky.

Myslím si však, že oproti zápasom v minulosti sme sa posunuli, bolo to skvelé. Vyplatilo sa to," zhodnotil Marchand.

"Teraz to mám z prvej ruky. Milujem hokej a aj keby som netrénoval v NHL, pozeral by som sa na Marchanda and Patrica Bergerona na to, čo robia Bruins, pretože hrajú vždy na vysokej úrovni," povedal tréner hostí Jim Montgomery.

Najgólovejší zápas odohrali Edmonton Oilers a Los Angeles Kings. "Králi" vyrovnali stav série na 1:1 vďaka výhre 5:4 po predĺžení.

Ich hrdinom sa stal kapitán Anže Kopitar. V 63. minúte sa dostal do úniku a nekompromisne zavesil do vinkla Skinnerovej bránky.

"Úprimne, bola to trochu bláznivá akcia. Mikey vyhodil puk Byfield sa len snažil zabrániť zakázanému uvoľneniu. Potom som to mal na hokejke a myslím, že som z toho vyťažil maximum," opísal akciu Slovinec, ktorý si pripísal aj dve asistencie.

Kalifornčania v tomto stretnutí ani raz neprehrávali. V prvej tretine viedli 2:0 i 3:1. Po druhej bol stav vyrovnaný 3:3 a v tretej ich opäť poslal do vedenia Fiala, no predĺženie potom zariadil Holloway.

NHL - 1. kolo play-off - 25. apríl:


Toronto - Boston 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Góly: 34. Knies (Marner, Edmundson), 52. Bertuzzi (Rielly, Domi) – 38. Frederic (Geekie, H. Lindholm), 42. DeBrusk (Marchand), 52. Marchand (Heinen), 60. Marchand (Pastrňák)

Brankári: Samsonov 30/33 - Swayman 28/30

/stav série 1:2/


Dallas - Vegas 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 17. J. Robertson (Heiskanen, Benn) – 19. Marchessault (Eichel, Barbašev), 39. Hanifin (N. Roy, W. Carrier), 60. Eichel (Marchessault)

Brankári: Oettinger 24/26 - Thompson 20/21

/stav série 0:2/


Edmonton - Los Angeles 4:5pp (1:3, 2:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 18. Kulak (Draisaitl, Foegele), 28. Holloway (Carrick, Janmark), 31. Hyman (Draisaitl, McDavid), 44. Holloway (Janmark) – 4. Kempe (Kopitar), 15. Kempe (Kopitar), 19. Doughty (Arvidsson, Danault), 42. Fiala (Spence, Byfield), 48. Kopitar

Brankári: Skinner 21/26 - Talbot 27/31

/stav série 1:1/


Pavúk play-off NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas v play-off horí. Víťaz konferencie prehral aj druhý domáci zápas