Michaličkovej ušla elitná desiatka. Priznala, že musela prekonať krízy

Zuzana Michaličková.
Zuzana Michaličková. (Autor: triathlon.org)
TASR|27. jún 2023 o 12:46 (aktualizované 27. jún 2023 o 17:30)

Michaličková stratila na víťazku 71 sekúnd.

KRAKOV. Slovenská triatlonistka Zuzana Michaličková obsadila na III. európskych hrách v Krakove 12. miesto.

V súťaži žien na olympijskej trati (1,5 km plávanie, 50 km cyklistika a 10 km beh) triumfovala Nórka Solveig Lövsethová pred Rakúšankou Juliou Hauserovou, tretia skončila Belgičanka Jolien Vermeylenová.

Michaličková stratila na víťazku 71 sekúnd. Na štart sa postavili aj ďalšie dve slovenské reprezentantky - Ivana Kuriačková skončila na 30. a Romana Gajdošová na 36. pozícii.

Kým Gajdošová a Kuriačková štartovali aj na premiérových EH v Baku 2015 (33. resp. 35. miesto), pre Michaličkovú to bola premiéra na tomto podujatí.

Musela sa aj prekonať

Už v úvodnej plaveckej časti sa držala v popredí, do cyklistickej časti išla v elitnej desiatke s 20-sekundovou stratou na líderku Mathilde Gautierovú z Francúzska.

Nechýbala potom ani vo vedúcej 23-člennej skupine, ktorá sa v prostrednej časti súťaže spojila a udávala tempo pretekov, a na chvíľu viedla celý pelotón.

Pred záverečným behom jej patrila priebežne 15. pozícia, na čele bola o 10 sekúnd pred ňou Slovinka Tjaša Vrtačičová.

Vpredu sa potom vytvorila sedemčlenná skupina, Michaličková figurovala s menším odstupom v druhej. V cieli ju napokon klasifikovali dve miesta za elitnou desiatkou, na ktorú jej chýbalo 33 sekúnd.

"Dosiahla som veľmi pekné umiestnenie. Dnes to bolo aj o prekonávaní sa. Mala som totiž v každej fáze krízy, ktoré som musela prekonať. Od začiatku a úvodného skočenia do vody sa mi išlo dobre. Snažila som sa bojovať.

Škoda, že neboli nejaké kopce na cyklistickej trati. Bolo by to ťažšie a viac by mi to sedelo. Takto s nami zostali v kontakte viaceré triatlonistky," povedala pre olympic.sk

V stredu sú v Krakove na programe preteky triatlonistov (Peter Rojtáš, Richard Varga) a Slovensko obsadí na EH aj sobotnú súťaž miešaných štafiet.

Prehra boxerky aj lukostrelkyne

Boxerka Jessica Triebeľová prehrala na Európskych hrách v druhom kole. V kategórii do 75 kg nestačila na Talianku Melissu Geminiovú, ktorej podľahla 1:4 na body. V tej istej fáze vypadla aj ďalšia Slovenka Nicole Ďuríková (do 50 kg).

"Talianka ma trocha prekvapila. Bola mierna favoritka, ale nie výrazná. Už sme spolu boxovali, v sparingu som ju aj zdolávala, ale teraz mala iný štýl, než sme očakávali. Zvolila dobrú stratégiu, nepredpokladali sme, že pôjde do mňa až tak agresívne.

To ma mierne zaskočilo. Bola som pasívnejšie, ale prvé dve kolá sa mi boxovalo super. V poslednom už bolo vidno, že mi ešte chýba zápasová prax a vlastne aj kondička.

Dá sa povedať, že som odišla. Absencia zápasov sa nedá nahradiť tréningom," zhodnotila Triebeľová výkon proti bronzovej medailistke do 70 kg z ME v Budve.

Lukostrelkyňa Denisa Baránková nepostúpila do tretieho kola.

Nestačila totiž na Britku Bryonyu Pitmanovú 4:6. Najlepšie jej vyšiel druhý set, v ktorom zaznamenala plný počet bodov a dostala sa do vedenia 3:1, jej súperka sa však v ďalšom dotiahla a rozhodla v piatom dejstve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Michaličkovej ušla elitná desiatka. Priznala, že musela prekonať krízy