Sieň slávy LFZ

Uvedení do siene slávy LFZ v roku 2020

27. máj 2021 o 09:45
Ján Macík
Narodil sa 23.9.1945 v Lipt. Revúcach. Svoje prvé futbalové kroky začal robiť v susednej L.Osade, lebo v L.Revúcach vtedy žiacke družstvo nebolo. Po skončení základnej školy odišiel na štúdium do Liptovského Mikuláša. V pomerne v mladom veku prešiel ku seniorom, keď vtedy spolu s brankárom Fialom vytvorili jeden z najkvalitnejších tandemov v dannej súťaži. Hral divíziu a SNL. Po skončení kariery v polovici sedemdesiatich rokov, odišiel do Závažnej Poruby, tiež pôsobil v Okoličnom, L.Jáne a na sklonku  aj v Pavčinej Lehote. V týchto kluboch popri hráčskej kariere začal aj s trénovaním. Po roku 1990 pôsobil v mikulášskom klube za Váhom a mal na starosti žiakov. Keď došlo ku zlúčeniu klubov z poza Váhu a Tatrana Okoličné a vytvoril sa nový mestský klub MFK Tatran, mal veľkú zásluhu na tom, že do novovzniknutého klubu prišla z poza Váhu skutočná kvalita, na čom mohol novovzniknutý klub stavať, čo budúcnosť aj potvrdila. I v novom klube bol nápomocný a venoval sa najmladšej generácii.
Ján Macík Narodil sa 23.9.1945 v Lipt. Revúcach. Svoje prvé futbalové kroky začal robiť v susednej L.Osade, lebo v L.Revúcach vtedy žiacke družstvo nebolo. Po skončení základnej školy odišiel na štúdium do Liptovského Mikuláša. V pomerne v mladom veku prešiel ku seniorom, keď vtedy spolu s brankárom Fialom vytvorili jeden z najkvalitnejších tandemov v dannej súťaži. Hral divíziu a SNL. Po skončení kariery v polovici sedemdesiatich rokov, odišiel do Závažnej Poruby, tiež pôsobil v Okoličnom, L.Jáne a na sklonku aj v Pavčinej Lehote. V týchto kluboch popri hráčskej kariere začal aj s trénovaním. Po roku 1990 pôsobil v mikulášskom klube za Váhom a mal na starosti žiakov. Keď došlo ku zlúčeniu klubov z poza Váhu a Tatrana Okoličné a vytvoril sa nový mestský klub MFK Tatran, mal veľkú zásluhu na tom, že do novovzniknutého klubu prišla z poza Váhu skutočná kvalita, na čom mohol novovzniknutý klub stavať, čo budúcnosť aj potvrdila. I v novom klube bol nápomocný a venoval sa najmladšej generácii.


Jozef Chmúra 
Vyrastal v Starej Bystrici od  14.8.1943 na Kysuciach. V mládežníckom veku hrával v Závodí pri Žiline. Vojenčinu absolvoval v RH Cheb , kde si vybojoval postup do federálnej ligy. Po skončení vojenskej služby prišiel na Slovensko do Kysuckého Nového Mesta. V roku 1968 prestupuje do Ružomberka. Pre zranenie ukončil karieru v 31 rokoch a začal hneď trénovať. Prešiel všetkými kategóriami a nakoniec pôsobil až do odchodu na dôchodok ako šéftréner športových tried v Základnej škole v Ružomberku. Bohužiaľ, po zákernej chorobe naše rady opustil vo veku 77 rokov. Česť jeho pamiatke!
Jozef Chmúra Vyrastal v Starej Bystrici od 14.8.1943 na Kysuciach. V mládežníckom veku hrával v Závodí pri Žiline. Vojenčinu absolvoval v RH Cheb , kde si vybojoval postup do federálnej ligy. Po skončení vojenskej služby prišiel na Slovensko do Kysuckého Nového Mesta. V roku 1968 prestupuje do Ružomberka. Pre zranenie ukončil karieru v 31 rokoch a začal hneď trénovať. Prešiel všetkými kategóriami a nakoniec pôsobil až do odchodu na dôchodok ako šéftréner športových tried v Základnej škole v Ružomberku. Bohužiaľ, po zákernej chorobe naše rady opustil vo veku 77 rokov. Česť jeho pamiatke!


Gustáv Mataj 
Pochádza z Ružomberka 13.8.1948. Vyrastal pri futbalovom štadióne, kde trávieval najviac voľného času. Viac sa pohyboval okolo organizácie futbalu, čo ho bavilo najviac. Bol dlhé roky neodeliteľnou súčasťou klubu ako vedúci seniorských družstiev A, a B. V pamäti zostane ako tajomník futbalu, kde prežil najkrajšie obdobie. Podieľal sa na významných akciách v klube vrátane medzinárodných. Nezabudnuteľné ostane vyhlasovanie najlepších futbalistov vtedajšej ČSSR, ktoré sa pravbidelne konalo v Ružomberku. Po roku 1989 z Ružomberka odchádza, krátku dobu viedol svoj obchod s futbalovým tovarom, potom vykonával tajomnícku prácu vo futbale v neďalekej Liskovej. Po odchode na dôchodok začal pracovať v Bešeňovej ako manažér a tréner mládeže. Výsledkom jeho práce je, že FK Bešeňová má v súčasnosti zastúpenie vo všetkých mládežníckych vekových kategóriách cez prípravku, žiakov mladších aj starších až po dorast.
Gustáv Mataj Pochádza z Ružomberka 13.8.1948. Vyrastal pri futbalovom štadióne, kde trávieval najviac voľného času. Viac sa pohyboval okolo organizácie futbalu, čo ho bavilo najviac. Bol dlhé roky neodeliteľnou súčasťou klubu ako vedúci seniorských družstiev A, a B. V pamäti zostane ako tajomník futbalu, kde prežil najkrajšie obdobie. Podieľal sa na významných akciách v klube vrátane medzinárodných. Nezabudnuteľné ostane vyhlasovanie najlepších futbalistov vtedajšej ČSSR, ktoré sa pravbidelne konalo v Ružomberku. Po roku 1989 z Ružomberka odchádza, krátku dobu viedol svoj obchod s futbalovým tovarom, potom vykonával tajomnícku prácu vo futbale v neďalekej Liskovej. Po odchode na dôchodok začal pracovať v Bešeňovej ako manažér a tréner mládeže. Výsledkom jeho práce je, že FK Bešeňová má v súčasnosti zastúpenie vo všetkých mládežníckych vekových kategóriách cez prípravku, žiakov mladších aj starších až po dorast.
Jaroslav Priechodský 
Narodil sa vo Svätom Kríži 6.11.1957. Do Liptovského Mikuláša prichádza ako dorastenec a na základe jeho výkonov bol v krátkom čase preradený medzi seniorov. Ako vojak hrával za Duklu Banská Bystrica, Duklu Tachov a Duklu Karlove Vary. Keď sa vrátil do Liptovského Mikuláša hrával za tamojší Partizán SNL, neskôr prestúpil do Ružomberka, boli však ponuky aj z Martina či Spišskej Novej Vsi. V závere kariery hrával za svoju rodnú obec Svätý Kríž, ktorý vtedy hral vysokú súťaž, IV. ligu SsFZ. S futbalom skončil ako 47 ročný. Vo Sv.Kríži bol i naďalej nápomocný ako tréner, či funkcionár.
Jaroslav Priechodský Narodil sa vo Svätom Kríži 6.11.1957. Do Liptovského Mikuláša prichádza ako dorastenec a na základe jeho výkonov bol v krátkom čase preradený medzi seniorov. Ako vojak hrával za Duklu Banská Bystrica, Duklu Tachov a Duklu Karlove Vary. Keď sa vrátil do Liptovského Mikuláša hrával za tamojší Partizán SNL, neskôr prestúpil do Ružomberka, boli však ponuky aj z Martina či Spišskej Novej Vsi. V závere kariery hrával za svoju rodnú obec Svätý Kríž, ktorý vtedy hral vysokú súťaž, IV. ligu SsFZ. S futbalom skončil ako 47 ročný. Vo Sv.Kríži bol i naďalej nápomocný ako tréner, či funkcionár.
Branislav Urban 
Rodák z Ľubele 8.9.1951, kde začal robiť prvé futbalové kroky. Mal kvalitu a prestúpil do Liptovského Mikuláša, kde debutoval ako 20 ročný na Tehelnom poli proti rezerve Slovana, za ktorý vtedy nastúpili budúci reprezentanti Anton Ondruš či Koloman Gögh. Výkonostne napredoval a bol v hľadáčiku Žiliny, Trenčína či Lokomotívy Košice. Nakoniec skončil v Ružomberku, kde hrával 1. SNL. Karieru ukončil v Liptovskom Mikuláši a dal sa na trénovanie. Prešiel všetkými kategóriami, pri dospelých pôsobil v Liptovskom Mikuláši, v Bobrovci, v Dúbrave, vo Sv.Kríži, v Závažnej Porube, v Bešeňovej a v Tesle Lipt. Hrádok. Aktívnym trénerom bol do roku 2015.
Branislav Urban Rodák z Ľubele 8.9.1951, kde začal robiť prvé futbalové kroky. Mal kvalitu a prestúpil do Liptovského Mikuláša, kde debutoval ako 20 ročný na Tehelnom poli proti rezerve Slovana, za ktorý vtedy nastúpili budúci reprezentanti Anton Ondruš či Koloman Gögh. Výkonostne napredoval a bol v hľadáčiku Žiliny, Trenčína či Lokomotívy Košice. Nakoniec skončil v Ružomberku, kde hrával 1. SNL. Karieru ukončil v Liptovskom Mikuláši a dal sa na trénovanie. Prešiel všetkými kategóriami, pri dospelých pôsobil v Liptovskom Mikuláši, v Bobrovci, v Dúbrave, vo Sv.Kríži, v Závažnej Porube, v Bešeňovej a v Tesle Lipt. Hrádok. Aktívnym trénerom bol do roku 2015.

Ján Macík

Narodil sa 23.9.1945 v Lipt. Revúcach. Svoje prvé futbalové kroky začal robiť v susednej L.Osade, lebo v L.Revúcach vtedy žiacke družstvo nebolo. Po skončení základnej školy odišiel na štúdium do Liptovského Mikuláša. V pomerne v mladom veku prešiel ku seniorom, keď vtedy spolu s brankárom Fialom vytvorili jeden z najkvalitnejších tandemov v dannej súťaži. Hral divíziu a SNL. Po skončení kariery v polovici sedemdesiatich rokov, odišiel do Závažnej Poruby, tiež pôsobil v Okoličnom, L.Jáne a na sklonku aj v Pavčinej Lehote. V týchto kluboch popri hráčskej kariere začal aj s trénovaním. Po roku 1990 pôsobil v mikulášskom klube za Váhom a mal na starosti žiakov. Keď došlo ku zlúčeniu klubov z poza Váhu a Tatrana Okoličné a vytvoril sa nový mestský klub MFK Tatran, mal veľkú zásluhu na tom, že do novovzniknutého klubu prišla z poza Váhu skutočná kvalita, na čom mohol novovzniknutý klub stavať, čo budúcnosť aj potvrdila. I v novom klube bol nápomocný a venoval sa najmladšej generácii.

Jozef Chmúra 

Vyrastal v Starej Bystrici od 14.8.1943 na Kysuciach. V mládežníckom veku hrával v Závodí pri Žiline. Vojenčinu absolvoval v RH Cheb , kde si vybojoval postup do federálnej ligy. Po skončení vojenskej služby prišiel na Slovensko do Kysuckého Nového Mesta. V roku 1968 prestupuje do Ružomberka. Pre zranenie ukončil karieru v 31 rokoch a začal hneď trénovať. Prešiel všetkými kategóriami a nakoniec pôsobil až do odchodu na dôchodok ako šéftréner športových tried v Základnej škole v Ružomberku. Bohužiaľ, po zákernej chorobe naše rady opustil vo veku 77 rokov. Česť jeho pamiatke!

Branislav Urban 

Rodák z Ľubele 8.9.1951, kde začal robiť prvé futbalové kroky. Mal kvalitu a prestúpil do Liptovského Mikuláša, kde debutoval ako 20 ročný na Tehelnom poli proti rezerve Slovana, za ktorý vtedy nastúpili budúci reprezentanti Anton Ondruš či Koloman Gögh. Výkonostne napredoval a bol v hľadáčiku Žiliny, Trenčína či Lokomotívy Košice. Nakoniec skončil v Ružomberku, kde hrával 1. SNL. Karieru ukončil v Liptovskom Mikuláši a dal sa na trénovanie. Prešiel všetkými kategóriami, pri dospelých pôsobil v Liptovskom Mikuláši, v Bobrovci, v Dúbrave, vo Sv.Kríži, v Závažnej Porube, v Bešeňovej a v Tesle Lipt. Hrádok. Aktívnym trénerom bol do roku 2015.

Jaroslav Priechodský 

Narodil sa vo Svätom Kríži 6.11.1957. Do Liptovského Mikuláša prichádza ako dorastenec a na základe jeho výkonov bol v krátkom čase preradený medzi seniorov. Ako vojak hrával za Duklu Banská Bystrica, Duklu Tachov a Duklu Karlove Vary. Keď sa vrátil do Liptovského Mikuláša hrával za tamojší Partizán SNL, neskôr prestúpil do Ružomberka, boli však ponuky aj z Martina či Spišskej Novej Vsi. V závere kariery hrával za svoju rodnú obec Svätý Kríž, ktorý vtedy hral vysokú súťaž, IV. ligu SsFZ. S futbalom skončil ako 47 ročný. Vo Sv.Kríži bol i naďalej nápomocný ako tréner, či funkcionár.

Gustáv Mataj 

Pochádza z Ružomberka 13.8.1948. Vyrastal pri futbalovom štadióne, kde trávieval najviac voľného času. Viac sa pohyboval okolo organizácie futbalu, čo ho bavilo najviac. Bol dlhé roky neodeliteľnou súčasťou klubu ako vedúci seniorských družstiev A, a B. V pamäti zostane ako tajomník futbalu, kde prežil najkrajšie obdobie. Podieľal sa na významných akciách v klube vrátane medzinárodných. Nezabudnuteľné ostane vyhlasovanie najlepších futbalistov vtedajšej ČSSR, ktoré sa pravidelne konalo v Ružomberku. Po roku 1989 z Ružomberka odchádza, krátku dobu viedol svoj obchod s futbalovým tovarom, potom vykonával tajomnícku prácu vo futbale v neďalekej Liskovej. Po odchode na dôchodok začal pracovať v Bešeňovej ako manažér a tréner mládeže. Výsledkom jeho práce je, že FK Bešeňová má v súčasnosti zastúpenie vo všetkých mládežníckych vekových kategóriách cez prípravku, žiakov mladších aj starších až po dorast.

Súvisiaci obsah