Aktuality

Futbalová jedenástka roka 2023

Karol Kačmarčík|2. feb 2024 o 23:55

Futbalová jedenástka roka 2023 – MARKRUP Siedma liga okresné majstrovstvá dospelých Okresného futbalového zväzu Stará Ľubovňa - 02.02.2024 SLK-Catering - 4. ročník

JEDENÁSTKA ROKA 2023 - OCENENÍ

Ján Katrenič (*18.03.1953 - +20.07.2023) – zlatý odznak VsFZ

V uplynulom roku nás vo veku 70 rokov navždy opustil celoživotne zanietený futbalový činovník, pán Ján Katrenič. Tento dlhoročný aktívny hráč, neskôr tréner, hospodár a funkcionár sa významnou mierou pričinil o rozvoj futbalu v obci Jakubany. V rokoch 1978-1993 stál ako predseda na čele futbalového oddielu Telovýchovnej jednoty Sokol Jakubany. Futbal rozvíjal nielen po športovej stránke, ale húževnato sa staral aj o potrebné materiálno-technické zabezpečenie. Bol taktiež hlavným iniciátorom vybudovania súčasného futbalového ihriska v obci Jakubany. Zo svojej pozície sa spolupodieľal aj pri rozvoji iných športov, akými boli nohejbal, či stolný tenis. Športu a obzvlášť futbalu obetoval nespočetné množstvo času na úkor svojho osobného aj pracovného života. Napriek podlomenému zdraviu, sa aj na sklonku svojho života stále zaujímal o športové dianie a aktívne sa zapájal do organizovania významných športových podujatí organizovaných Telovýchovnou jednotou Sokol Jakubany. Jeho celoživotná futbalová zanietenosť a obetavá práca nech je nám všetkým príkladom.

  1. Prvým oceneným hráčom „Jedenástky roka 2023“ je brankár FK Slovan Vyšné Ružbachy – ZOLNERČÍK Juraj,
  2. Druhým oceneným je ŠTUCKA Slavomír z TJ Sokol Jakubany
  3. Tretím oceneným hráčom je hráč, TJ Družstevník Veľký Lipník – ŠUGA Peter
  4. Štvrtým oceneným je MALIŇÁK Patrik z ŠK Nová Ľubovňa
  5. Piatym oceneným hráčom „Jedenástky roka 2023“ Okresného futbalového zväzu Stará Ľubovňa je VEĽBACKÝ Matúš – hráč TJ Poľnohospodár Plaveč
  6. Šiestym oceneným je POMPA Slavomír z TJ SOKOL Jakubany
  7. Siedmym oceneným je hráč TJ SOKOL Jakubany s bohatou futbalovou kariérou – STRACHAN Mário
  8. Ôsmym oceneným hráčom je VRESILOVIČ Peter, TJ Poľnohospodár Plaveč.
  9. Deviatym oceneným hráčom je hráč TJ Družstevník Minčol Šarišské Jastrabie – HAVRILA Kamil
  10. Desiatym oceneným je Tomáš SEKELSKÝ z FK SLOVAN Vyšné Ružbachy
  11. Jedenástym oceneným hráčom je hráč TJ Poľnohospodár Plaveč – SIKORJAK Michal, Michal sa zároveň stáva KRÁĽOM STRELCOV jesennej časti súťažného ročníka s 5. presnými zásahmi.

Najlepším hráčom roka 2023 sa stáva hráč TJ SOKOL Jakubany – STRACHAN Mário. Mário v jesennej časti súťažného odohral 720 minút, pričom strelil 3 góly.

Rozhodcom roka je 57-ročný – Miroslav FURTKEVIČ.

V mene Okresného futbalového zväzu ďakujeme všetkým partnerom, ktorí sa podieľali na uskutočnení vyhlásenia ankety „Jedenástka roka 2023“ MARKRUP Siedmej ligy okresných majstrovstiev dospelých a ďakujeme za účasť.


Súvisiaci obsah