Dievčatá zbierali cenné skúsenosti v Poľsku

Tomáš Gemza|19. mar 2024 o 09:02

Stredoslovenský výber žiačok WU14 sa v dňoch 12. až 14. marca 2024 zúčastnil medzinárodného turnaja WU15 v poľskom meste Ustroń. Náš výber zbieral proti vyspelejším súperkám cenné skúsenosti.

Turnaj sa uskutočnil v rámci cezhraničnej spolupráce medzi Stredoslovenským futbalovým zväzom, Moravskoslezským krajským fotbalovým svazem a Śląskim Związkem Piłki Nożnej. Okrem výberov žiačok uvedených regionálnych futbalových zväzov bol domácimi organizátormi prizvaný aj výber Lodžského vojvodstva (Łódzki Związek Piłki Nożnej).

Keďže náš výber WU14 sa celoročne stretáva v rámci tréningových zrazov a je v závere prípravy na jarný turnaj regiónov, turnaja sa za SsFZ zúčastnil práve tento výber dievčat, ročník narodenia 2010. Aj keď naše dievčatá nestrelili proti trom vyspelejším tímom ani gól, zbierali cenné skúsenosti proti (zväčša) starším dievčatám, ktoré určite zúročia v svojom ďalšom futbalovom pôsobení.


Kopalnia Talentów - Kadr Wojewódzkich dziewcząt WU15:


12.03.2024:

Śląski ZPN - Moravskoslezský KFS 3:2


Łódzki ZPN - Stredoslovenský FZ 5:0 (2:0)

13.03.2024:

Moravskoslezský KFS - Łódzki ZPN 2:3


Stredoslovenský FZ - Śląski ZPN 0:8 (0:3)


14.03.2024:

Moravskoslezský KFS - Stredoslovenský FZ 3:0 (2:0)


Łódzki ZPN - Śląski ZPN 3:0


Konečné poradie:


1. Łódzki ZPN

2. Śląski ZPN

3. Moravskoslezský KFS

4. Stredoslovenský FZ

Výber SsFZ reprezentovali: Patrícia Adamčíková, Ema Adamíková, Klaudia Becíková, Simona Beňová, Viktória Beranová, Nina Bíziková, Lucia Ďuranková, Diana Fekiačová, Sára Jakubíková, Dominika Katreniaková, Linda Láclavíková, Kristínka Maslová, Ema Mintálová, Sára Pálešová, Simona Poliaková, Nina Stanová, Lea Šusteková, Ivana Závoďančíková; tréner Julián Krull, asistent trénera Ján Vaník, vedúci družstva Tomáš Gemza.


Julián Krull, tréner: "Tento turnaj sme využili ako prípravu na regionálny turnaj dievčat WU14 a preto sme nominovali iba dievčatá narodené v roku 2010. Medzinárodná konfrontácia nám potvrdila to, v čom musíme konkurenciu bohužiaľ doháňať. Verím, že dievčatám účasť na tomto turnaji pomôže k napredovaniu a skúsenosti zužitkujú nielen na regionálnom turnaji, ale aj v klubových zápasoch."


Ján Vaník, asistent trénera: "V pozícií asistenta trénera na regionálnom zraze SSFZ WU14 som bol prvýkrát. Bola to pre mňa obohacujúca skúsenosť, podieľať sa na zraze, kde dievčatá reprezentovali Slovenskú republiku. Z celkových troch zápasov nebol víťazný ani jeden, no v poslednom zápase predviedli najlepší výkon. V poslednom zápase sa prejavila motivácia a odhodlanie, čo v predchádzajúcich dvoch dievčatám chýbalo. Zahraničné tímy nám nastavili zrkadlo, na akej úrovni sa nachádza náš výber oproti nim. V zápasoch, ktoré boli odohraté, dievčatá brzdili technické nedostatky, ktoré sa prejavili a súper ich potrestal inkasovanými gólmi. V zápasoch sme nedali ani jeden gól, príležitosti, ktoré boli sme nedotiahli do úspešného konca v podaní gólu. Aj napriek tomu som u dievčat videl potenciál napredovať a verím tomu, že do ďalšieho zrazu si aj oni vzali cenné skúsenosti a sebareflektovali to, čo im od trénerov bolo vytýkané. Pozitívne hodnotím to, ako fungujú v tíme medziľudské vzťahy a atmosféra tohto výberu bola priateľská."


Tomáš Gemza, vedúci družstva: "V mene celého nášho tímu ďakujem SsFZ za možnosť štartovať na tomto podujatí. Bola to veľmi cenná skúsenosť, ktorá nám všetkým veľmi veľa dala, vytvorila sa skvelá partia futbalistiek, ktorá drží spolu v každej situácii. Takisto ďakujem domácim organizátorom za skvelý turnaj a tímu "Dom Wczasowy GLOBUS" za starostlivosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: