Stretnutie KR SsFZ s predsedami KR ObFZ

16. jan 2024 o 12:30

Dňa 12.1.2024 sa v Hoteli Bystrička, pri Martine, uskutočnilo spoločné zasadnutie omisie rozhodcov SsFZ s predsedami KR ObFZ.

Stretnutia sa okrem členov KR SsFZ zúčastnilo 10 z 11 zástupcov KR oblastných futbalových zväzov, predseda SsFZ Stanislav Neuschl, ako aj člen VV SsFZ a zástupca rozhodcov Vladimír Mušák. Cieľom stretnutia bolo zlepšiť komunikáciu a spoluprácu KR SsFZ s jednotlivými KR ObFZ a prediskutovať dôležité a spoločné témy, ktorými sú predovšetkým: 

1. počet a stav rozhodcov, ich nábor a projekt UEFA,

2. spolupráca SsFZ a ObFZ pri obsadzovaní rozhodcov,

3. školenia, licenčné semináre a fyzická príprava R,

4. zabezpečenie jednotného oblečenia rozhodcov,

5. materiálna a finančná podpora zo strany SFZ a SsFZ.

V prezentácii predseda KR SsFZ Štefan Pastorek zhodnotil plnenie zámerov a cieľov v uplynulom roku, prijatých na predchádzajúcich spoločných stretnutiach a poďakoval sa hlavne za spoluprácu pri obsadzovaní rozhodcov z ObFZ v súťažiach mládeže. Informoval o aktuálnom stave R a DZ na nominačnej listine SsFZ, ako aj stave v jednotlivých ObFZ k 1.1.2024. Oboznámil prítomných s celoeurópskym projektom UEFA s názvom Staň sa rozhodcom, ktorý by mal byť komplexne predstavený a zaslaný na príslušné oblastné futbalové zväzy v priebehu mesiacov január-február 2024.

Po prezentácii zasadnutie pokračovalo diskusnými príspevkami predsedov jednotlivých KR ObFZ, ktorí informovali o ich činnosti a stave rozhodcov, pričom boli pomenované aj najpálčivejšie problémy, s ktorými sa stretávajú a riešia. V diskusii vystúpili aj Stanislav Neuschl a Vladimír Mušák, ktorí vyjadrili podporu pri plnení cieľov, ako aj riešení problémov rozhodcovstva v regióne, i v jednotlivých oblastných zväzoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: