Jeden moment a najlepší sa zmenil na babráka. Real spasil hráč, ktorý mu nepatrí

Joselu sa teší po strelenom góle v drese Realu Madrid.
Fotogaléria (20)
Joselu sa teší po strelenom góle v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|9. máj 2024 o 07:20

Ako sa do zápasu zamiešal Slovák.

BRATISLAVA. Z emócií v aréne šli zimomriavky, hráči krepčili, držali sa za ruky a vytvorili veľkú reťaz. Spolu behali po celom ihrisku. Z jednej strany, na druhú. Skákali po banneroch.

Takmer vždy stoický tréner Carlo Ancelotti tentoraz vyčaril úsmev, kýval s prstom a spieval z plného hrdla. A potom plakal. Obranca Antonio Rüdiger zobral plastovú stoličku od fotografov a mával s ňou na ihrisku.

Fotogaléria zo zápasu Real Madrid - Bayern Mníchov (odveta semifinále Ligy majstrov)

Futbalisti Realu Madrid si navliekli dresy s číslom pätnásť s nápisom: A POR LA, čiže všetko pre číslo 15. Symbolizuje to snahu o pätnáste víťazstvo v Lige majstrov pre Real Madrid. Majú ho na dosah.

V aréne najslávnejšieho klubu v dejinách sa v stredu oslavovalo tak, ako keby už vyhrali celú súťaž. Realu sa podaril ďalší famózny obrat. 

„Stalo sa to znova. Ďalší zázrak, ktorý je možný len na tomto magickom štadióne, teraz ešte hrozivejšom, keď je zatvorený (hralo sa pod uzavretou strechou, pozn. red.),“ napísal denník Marca. 

Real Madrid - Bayern Mníchov 2:1 (0:0)

Góly: 88., 90+2. Joselu - 68. Davies

Rozhodovali: Marciniak - Listkiewicz, Kupsik (všetci Poľ.)

ŽK: Camavinga (Real)

Real: Lunin – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde (81. Joselu), Kroos (69. Modrič), Tchouameni (70. Camavinga) - Rodrygo (81. Diaz), Bellingham (90.+10. Militao), Vinicius

Bayern: Neuer - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Pavlovič - Sane (76. Min-Jae), Musiala (85. Müller), Gnabry (27. Gnabry) - Kane (84. Choupo-Moting)

V odvete semifinále Ligy majstrov zdolali Bayern Mníchov 2:1. Keďže prvý zápas skončil remízou 2:2, do finále postúpil španielsky gigant. 

Hrdina im nepatrí, prišiel za drobné

„Nuž, stalo sa to opäť. Stáva sa to už tak často. Fanúšikovia, ktorí nás tlačia dopredu, fantastický štadión, hráči, ktorí neprestávajú veriť - to je jednoducho niečo magické,“ opisoval Ancelotti.

Ako tréner sa dostal už do šiesteho finále Ligy majstrov. To nikto iný nedokázal. 

Nemecký tím viedol, ale španielsky gigant dvoma gólmi v závere (88. a 91. minúta) otočil skóre. 

Hrdinom sa stal hráč, ktorý Realu Madrid ani nepatrí. Ako to?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Jeden moment a najlepší sa zmenil na babráka. Real spasil hráč, ktorý mu nepatrí