Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
19.05.2024, Skupina B
2 - 3
0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1
Sam. nájazdy, 1:2
Lotyšsko na MS v hokeji 2024
Lotyšsko

Všetko je v poriadku, tvrdí Tatar. Nie sme roboti, ale ľudia, komentoval teplo Nemec

Šimon Nemec a brankár Kristers Gudlevskis v zápase Slovensko - Lotyšsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (74)
Šimon Nemec a brankár Kristers Gudlevskis v zápase Slovensko - Lotyšsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Boris Vanya|20. máj 2024 o 01:15

Slováci majú postup do štvrťfinále vo svojich rukách.

OSTRAVA. Bola to jedna z tých epických hokejových bitiek, ktorú by pokojne mohli premietať aj v kine na širokom plátne a ani chvíľu by ste sa pri jej sledovaní nenudili.

Na konci neprišiel happyend, čo znamená, že o postupe či konci slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta sa rozhodne až v utorok.

Ak Lotyši nezdolajú za tri body Američanov, Slováci už nastúpia do zápasu proti Švédom s vedomím, že si na turnaji zahrajú ďalej - možno aj v Prahe.

Ale ak partia okolo kapitána Kasparsa Daugavinša favorita zdolá v riadnom hracom čase, Slováci budú musieť zabodovať proti Severanom.  

"Všetko je v poriadku, postup máme stále vo vlastných rukách. Viem, že v prvom momente prevládlo sklamanie, ale aj ten bod je veľmi cenný. Pripravíme sa na Švédov a verím, že v tom zápase zabojujeme o tri body," vravel bezprostredne po zápase kapitán Tomáš Tatar. 

VIDEO: Juraj Slafkovský reaguje po zápase Slovensko - Lotyšsko

V Ostravar aréne vládla v nedeľu večer vďaka obom fanúšikovským táborom skvelá atmosféra, ktorá lepšie naštartovala Slovákov. Takú prvú tretinu ešte na turnaji nemali.

Boli aktívni, točili Lotyšov, nútili ich k faulom. Ale presilovky nie sú na turnaji devízou zverencov Craiga Ramsayho. V prvom dejstve premárnili tri, nevypracovali si v nich ani výraznú šancu a hoci na strely vyhrali 20:8, na góly prehrávali 0:1. Lotyši hrali proti Slovákom svoj najlepší zápas na šampionáte. 

Ramsayho tím vymanil z problémov až v tretej tretine Martin Pospíšil po skvelej prihrávke Pavla Regendu. A keď v 59. min Cehlárik po Slafkovského pase pridal druhý gól, väčšia časť obecenstva (tá v slovenských farbách) už oslavovala.

Slováci však viedli iba 24 sekúnd. Súper vyrovnal a mohol aj rozhodnúť, ale v poslednej sekunde 60. minúty vytiahol skvelý zákrok brankár Hlavaj. Diváci dostali z tohto thrilleru ešte extra porciu navyše.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Všetko je v poriadku, tvrdí Tatar. Nie sme roboti, ale ľudia, komentoval teplo Nemec