2. LIGA: JÁN DZURÍK ROZŠÍRIL ENKLÁVU VÝCHODNIAROV V POHRONÍ

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)
Peter Cuninka|8. jan 2019 o 15:50

VsFZ/Šéfredaktor - Takú klímu už nemienil akceptovať.

Podľa čiastkových informácií, ktoré sa dostávajú v tomto období von, to s tvorbou kádra druholigistov Tatrana Prešov nevyzerá práve ružovo. Aj preto, že v zimnom období ohlásilo odchod niekoľko jednotlivcov, ktorí už prestali veriť, že klíma v zeleno-bielom klube naberie iný rozmer. K tým, ktorí sa rozhodli opustiť najstaršiu futbalovú loď, patrí aj Ján Dzurík, ktorému sme položili pár otázok.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

V ktorom drese sa objavíte na jar?

"Zakotvil som v Pohroní Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, kde sme dnes odštartovali prípravu na druhú časť ročníka."

Ešte vlani ste však koketovali s košickým treťoligovým lídrom, je to pravda?

"Sedí to, ešte v októbri ma kontaktoval manažér FC Pavol Turczyk. Dostal som ponuku, boli sme už aj predbežne dohodnutí,  no o mesiac prišla iná ponuka a už som komunikoval so športovým riaditeľom Pohronia Miroslavom Poliačekom. Napokon som sa rozhodol pre stredné Slovensko."

Niet pochýb, že s Miroslavom Poliačekom, s ktorým ste kedysi spolu hrali v Tatrane, to nebolo nejaké komplikované a okrem toho v Pohroní sú už aj iní bývalí Prešovčania – P. Jacko či Špyrka, takže informácií ste mali dosť.

"Pravdaže, s Paťom Jackom som na túto tému hovoril, povedal mi, že to bude správna voľba a tak som vedel, do čoho idem. Podmienky na futbal sú neporovnateľné s tým, čo bolo v Prešove. Stačí si uvedomiť, že Pohronie má krásny štadión, kým v Prešove sme dva roky len pendlovali a neustále cestovali. V novom pôsobisku som našiel výbornú partiu a tunajší ľudia chcú robiť futbal, čo bolo pre mňa podstatné."

Chce druholigový líder zaútočiť na postup?

"O tom sme nehovorili, všetko sa ukáže na jar. Uvedomujem si, že konkurencia je značná a urobím všetko pre to, aby som si vybojoval post v základnej zostave."

Vám na sklonku minulého roka končila zmluva v materskom klube a iste by ste pomýšľali na odchod aj bez toho, že vás v priebehu jesene začali lanáriť.

"Cítil som, že potrebujem zmenu a po viacerých rokoch som chcel odísť, lebo veľa vecí sa mi už v Tatrane prestalo páčiť. Rozhodnutie odísť kulminovalo  na sklonku jesennej časti, vedel som, že najlepším riešením pre mňa bude zmena dresu."

Už máte vyplatené resty u bývalého zamestnávateľa?

"Ešte stále nie."

Ešte viac vás však zrejme ubíjala atmosféra v klube...

"Bolo toho už naozaj dosť, z toho dôvodu som si zaumienil nereflektovať na ponuku Tatrana pokračovať v spolupráci a v tej chvíli, keď mi prišiel návrh novej zmluvy, už som vedel, že to nechcem riešiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: JÁN DZURÍK ROZŠÍRIL ENKLÁVU VÝCHODNIAROV V POHRONÍ