2. LIGA: KOUČ LIPIAN EMIL JACKO: ŠUMY SI NERADNO VŠÍMAŤ

(Zdroj: FB/FCLK , Autor: FCLK)
Peter Cuninka|19. jan 2019 o 08:00

VsFZ/Šéfredaktor - Podľa Emila Jacka ponuka hráčov na východe je naozaj chudobnejšia než inde.

Jar bude nesmierne náročná pre väčšinu východoslovenských účastníkov druhej najvyššej futbalovej súťaže. Uvedomujú si to i v Lipanoch, ale zasa nerobia vopred paniku a zbytočne nebijú na poplach. Vedia, že len uvážlivými krokmi a primeranými výkonmi sa môžu popasovať o miestenku na ďalší ročník. Na prahu zimnej prípravy sme sa zhovárali s jedným z trénerského triumvirátu - Emilom Jackom.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Ôsmeho januára ste odštartovali zaberačku na tohtoročné zápolenia. S akými novinkami?

"Zatiaľ pracujeme v domácich podmienkach s tým, že máme naplánované aj jedno herné sústredenie na západnom Slovensku v Červeníku pri Trnave. Momentálne je zapojených do diania väčší počet hráčov - 27 a z jesenného kádra vypadol akurát Tomáš Jusko. Dohodli sme sa, že s jeho službami už ďalej nebudeme počítať.  Mužstvo mienime posilniť hlavne na ofenzívnych postoch a na pozícii hrotového útočníka. V tomto smere zatiaľ stále hľadáme vhodných adeptov."

Môžete prezradiť, ktoré nové tváre sa dosiaľ u vás ukázali?

"Z Lokomotívy Košice  pribudol Juraj Hovančík, náš odchovanec. Z hosťovania  v Šarišských Dravciach sa vrátil Matej Hovančík a trénuje s nami Dávid Kočik, ktorý naposledy hosťoval v Spišskej Novej Vsi a je to hráč bratislavského Slovana. Okrem toho sme zaradili aj dvoch talentovaných chlapcov z dorastu - Aleša Štroncera a Filipa Martona. Máme naplánovaných desať prípravných duelov, takže bude značný priestor pre vyskúšanie každého adepta. Prvý duel odohráme túto sobotu doma so Spišským Podhradím. Generálka bude 2. marca so Spišskou Novou Vsou."

Sledujete dianie aj v konkurenčných kluboch, aké sú vaše pocity?

"Pravdaže, klamal by som, keby som povedal, že nevnímame to, čo robia iné kluby. Všetko sa však ukáže na ihrisku a niekedy sa netreba dať opantať predčasnými vyhláseniami a šumami z iných táborov. My sa budeme pozerať hlavne na seba, na svoje možnosti a výkony."

Na druhej strane nie je príjemné, že väčšina východniarov sa zoskupila na spodných priečkach...

"Nie je to veselý pohľad na tabuľku, to súhlasím. Trošku to v tejto súvislosti odľahčím, keď si pomôžem známou  vetou, že na východe nič nie je... Nuž, ponuka hráčov je naozaj na inej úrovni ako okolo Bratislavy alebo v niektorých ďalších regiónoch. Tento stav však berieme ako realitu a budeme sa s tým pasovať až do poslednej chvíle."

Kvóta vypadávajúcich je už teraz pre niektorých pomaly nočnou morou, čo poviete?

"Je to naozaj dosť, hoci my sme už pomaly zvyknutí, že ak sa už aj niekam krvopotne dostaneme, tak vždy sa robí dajaká reorganizácia a vypadáva väčší počet tímov. Pravdaže, chceli sme byť po jeseni niekde inde, ale tak to vyšlo. Je však pred nami druhá časť ročníka a ideme do nej s odhodlaním."

(Zdroj: FB/FCLK, Autor: FCLK)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: KOUČ LIPIAN EMIL JACKO: ŠUMY SI NERADNO VŠÍMAŤ