2. liga: Albert Rusnák trénerom Lokomotívy Košice až do leta 2021! Cieľom postup do prvej ligy

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|15. feb 2018 o 14:30

zdroj: fclokomotiva.sk

Skvelú správu dnes oznámil prezident klubu FC Lokomotíva Košice, ktorý sa dohodol na predĺžení spolupráce s trénerom A-mužstva a zároveň šéftrénerom mládeže Albertom Rusnákom do 30. júna 2021. Podľa slov Petra Daduľáka sa Albert Rusnák stotožnil s filozofiou Lokomotívy. Spoločnými silami sa pokúsia dostať A-mužstvo i mládežnícke družstvá do prvej ligy a vybudovať v Košiciach vlastnú akadémiu.

"Z tejto dohody sa ja osobne veľmi teším, myslím si, že aj celá Lokomotíva. Na Slovensku je veľa trénerov, ale každý klub a každé vedenie má najťažšiu úlohu nájsť toho správneho. Tréner je v celom klube najdôležitejší, je to mozog, od ktorého sa všetko odvíja. Som rád, že my tu takéhoto trénera máme. Táto dohoda svedčí o tom, že Albert Rusnák u nás odvádza kvalitnú robotu. Aj touto cestou mu chcem poďakovať. Jeho prácu nesledujeme len my v Lokomotíve, sleduje ju aj široká futbalová verejnosť. Verím, že spolu naplníme stanovené ciele," povedal po oficiálnom podpise zmluvy prezident klubu Peter Daduľák a na margo vytýčených cieľov dodal: "V aktuálnej sezóne chceme hrať o popredné priečky, radi by sme skončili do tretieho miesta v druhej lige. S pánom Rusnákom sme sa tiež stotožnili v tom, že je potrebné vychovávať mládež, vytvoriť Útvar talentovanej mládeže (ÚTM) a neskôr akadémiu, aby sme mali vlastnú liaheň talentov. Chceme hrať s chlapcami, ktorí sú z Košíc, ktorí majú cítenie voči Lokomotíve i voči mestu. Výchova mládeže je jediná cesta, ktorá nás posunie dopredu. Môžete nakúpiť zahraničných hráčov, no je dôležité mať zdravé jadro z domu."

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Albert Rusnák pôsobí v Lokomotíve od septembra 2016. V klube by tak mal zotrvať minimálne päť rokov: "Chcel by som, aby sme za tých päť rokov dostali A-mužstvo do prvej ligy, aby dorastenci a žiaci hrali prvú ligu, aby sa vytvorila akadémia. Sú to smelé plány, ale musíme si dávať vysoké ciele. Verím, že sa nám ich podarí naplniť."

Štyridsaťštyriročný rodák zo Žiliny súhlasí so slovami prezidenta klubu, že prioritou je výchova mládeže. "Som veľmi rád, že pán prezident je spokojný s mojou prácou. Ďakujem mu, že pristúpil k takémuto kroku. Neváhal som ani sekundu, som rád, že môžeme ďalej pokračovať v práci, ktorú sme začali. Pán Daduľák je veľký fanatik a nadšenec futbalu, prial by som si, aby takých bolo v Košiciach viac, hlavne ľudí, ktorí by mu v tomto pomáhali. Patrí mu veľká vďaka a uznanie. Mojou úlohou je naplniť stanovené ciele, aby sme Lokomotívu posúvali smerom hore. A nielen A-mužstvo, ale i mládež. Nastavili sme tréningový proces mládeže, žiakov aj dorastencov. V blízkej dobe chceme vytvoriť ÚTM, skvalitniť tréningový proces, vzdelávať trénerov, aby tu raz vyrástla akadémia. Verím, že sa nám to všetko podarí naplniť. Prvým takým svetielkom je mladý Terpaj, ktorý sa narodil v roku 2000 a dnes už trénuje s A-tímom. Mohol by to byť náš prvý výtvor z vlastnej liahne. Okrem toho sme doplnili káder mladými hráčmi ako Kuľha, Lukáš Tóth či Straka. Chceme pracovať s mladými hráčmi, od prípravky až po starší dorast. Myslím si, že v tom časovom horizonte piatich rokov to musí priniesť svoje ovocie," uzavrel Albert Rusnák.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: Albert Rusnák trénerom Lokomotívy Košice až do leta 2021! Cieľom postup do prvej ligy