Dvorský túžil reprezentovať, tréneri ho však nechceli skúšať. Môj čas ešte len príde, hovorí

Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
SITA|26. apr 2024 o 11:13

Z individuálneho hľadiska má mladý slovenský útočník za sebou vynikajúcu sezónu.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský rešpektuje rozhodnutie trénerov slovenskej seniorskej reprezentácie, ktorí s ním nerátajú v príprave na májové majstrovstvá sveta do Česka.

Stále iba osemnásťročný mladík, ktorý uplynulú sezónu strávil v kanadskom tíme Sudbury Wolves z juniorskej Ontario Hockey League (OHL), to uviedol v relácii V športovom SITE.

Asistent reprezentačného kouča Peter Frühauf v súvislosti s absenciou Dvorského informoval, že na skúšanie nových hráčov v systéme nie je dostatok času.

"Myslím si, že so systémom by tam nebol problém. Ten sa dá vždy rýchlo naučiť,“ reagovala desiatka vlaňajšieho draftu nováčikov do zámorskej NHL pre agentúru SITA.

Dvorský začal sezónu 2023/2024 vo Švédsku, potom sa však presunul do zámoria.

"Samozrejme, že som tam chcel ísť, pretože každý hráč chce reprezentovať svoju krajinu na majstrovstvách sveta. Tréneri sa však rozhodli inak.

Chalanom prajem veľa šťastia. Moja šanca a čas, ktorý venujem MS v hokeji, ešte len príde,“ doplnil rodák zo Zvolena.

Ostatný súťažný ročník sa pre Dvorského skončil počas minulého týždňa. Vo štvrťfinále OHL jeho Sudbury prehralo s tímom Nort Bay Battalion 0:4 na zápasy. Z individuálneho hľadiska však má Dvorský za sebou vynikajúcu sezónu.

V 61 dueloch nazbieral 99 kanadských bodov za 48 gólov a 51 asistencií, čím sa v ofenzívnych štatistikách zaradil medzi lídrov celej súťaže.

"Uplynulé mesiace hodnotím veľmi pozitívne. Darilo sa mi, zbieral som body a chalani v tíme mi dosť pomáhali. Môžem povedať, že sme tam boli dobrá partia.

Pokiaľ ide o mimohokejový život, tak som mal šťastie na rodinu, v ktorej som býval spoločne s českým brankárom Jakubom Vondrášom. Mesto Sudbury nie je žiadna sláva, ale nesťažujem sa, strávil som tam pekné obdobie,“ doplnil Dvorský.

Dodal tiež, že v blízkej budúcnosti ho čaká približne dvojtýždňové voľno a s prípravou na novú sezónu chce začať 5. mája.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Dvorský túžil reprezentovať, tréneri ho však nechceli skúšať. Môj čas ešte len príde, hovorí