Čaká príliš dlho. Írsko presunulo vymenovanie nového trénera až na september

Evan Ferguson v zápase s Belgickom.
Evan Ferguson v zápase s Belgickom. (Autor: REUTERS)
SITA|20. apr 2024 o 14:53

Dočasným koučom mal byť John O'Shea len do apríla.

DUBLIN. Írska futbalová asociácia (FAI) až na september odsunula termín, kedy zverejní meno nového trénera reprezentácie mužov.

Íri sa nekvalifikovali na tohtoročné majstrovstvá Európy a v novembri 2023 nepredĺžili zmluvu s koučom Stephenom Kennym.

Dočasným kormidelníkom je niekdajší reprezentačný obranca John O'Shea. Pôvodne chcel FAI uviesť do funkcie nového trénera už v apríli, no fanúšikom sa ospravedlnila a termín posunula o niekoľko mesiacov.

"Uvedomujeme si, že časové harmonogramy a termíny, ktoré sme si predtým stanovili, vyvolali u každého pocit očakávania a potenciálne zmätok.

Uznávame a ospravedlňujeme sa za to, ale sme tiež presvedčení, že v konečnom dôsledku veríme, že tento proces povedie k tomu, že nájdeme najlepšieho človeka pre túto prácu," informoval šéf FAI Marc Canham.

Nový kouč by mal Írov viesť už v septembri v Lige národov proti Angličanom.

O'Shea mal byť dočasným kormidelníkom iba do apríla a Canham dúfa, že na uvedenom poste zotrvá. V júni totiž írsku reprezentáciu čakajú prípravné stretnutia proti výberom Maďarska a Portugalska.

"Potešilo nás, ako sa darilo jeho tímu v marcových prípravných zápasoch a stále s ním rokujeme.

Dúfam, že dohodu bude môcť potvrdiť čo najskôr," doplnil Canham. FAI pritom už vo februári avizovala, že hľadanie nového trénera je už "takmer ukončené".

"Chceme trénera s dobrým mixom klubových aj medzištátnych skúseností," dodal šéf FAI.

Oddialenie termínu predstavenia nového kormidelníka mohlo prispieť aj to, že viacerí adepti sú stále pod zmluvou.

V zákulisí sa ako o možnom novom koučovi reprezentácie írska objavili mená ako Lee Carsley, Neil Lennon, Roy Keane či Chris Coleman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Čaká príliš dlho. Írsko presunulo vymenovanie nového trénera až na september