Dvaja mladí Ružomberčania budú hosťovať na farme. Majú postupové ambície

Viktor Úradník a Jakub Rakyta
Viktor Úradník a Jakub Rakyta (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|6. feb 2024 o 17:00

V príprave inkasovali viac gólov než za celú jeseň.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Futbalistov MŠK Rimavská Sobota zdobila v jesennej časti III. ligy Východ skvelá defenzíva. V príprave však zatiaľ v troch zápasoch inkasovali viac gólov, než za celú jeseň.

Rimavskosoboťania sú na druhom mieste tabuľky a na vedúci Stropkov strácajú jeden bod. Skóre majú 27:12, menej gólov dostal práve iba líder. Na domácom ihrisku bola defenzíva zverencov Eugena Bariho obzvlášť neprekonateľná, v siedmich stretnutiach inkasovala len raz, aj to v posledných minútach posledného jesenného zápasu.

Na dobrých výsledkoch majú podiel aj hráči MŠK Ružomberok, ktorého sú Rimavsksoboťania farmou. Spolupráca vznikla v lete roku 2022.

Individuálne chyby

V príprave odohral treťoligista zatiaľ tri zápasy. V prvom zdolal piatoligový FKM Tornaľa vysoko 8:2, následne však podľahol účastníkovi tretej ligy Západ FK Podkonice i druholigistovi Slavoju Trebišov zhodne 2:6.

„Výsledky sú trochu kruté a skresľujú. V posledných dvoch zápasoch sme spravili obrovské individuálne chyby, ktoré súperi nemilosrdne trestajú,“ zhodnotil dve prehry tréner Rimavskej Soboty Eugen Bari.

„Defenzíva celého mužstva zatiaľ nefunguje podľa predstáv. Na poste defenzívneho záložníka a stredného obrancu nám chýbajú hráči, Matúš Krištof i Peťo Petrán sú zranení,“ povzdychol si tréner.

Aj preto nie všetci zatiaľ hrávajú na postoch, na ktoré sú zvyknutí. „Hľadáme pre každého ideálne miesto na ihrisku,“ vravel Bari.

V Trebišove bol po polčase výsledok 1:0 pre domácich. „V druhom polčase sme podali lepší výkon, ale paradoxne vtedy sme inkasovali päť gólov. Mrzí ma, že sme trikrát dostali gól po rohu,“ doplnil tréner.

Dúfa v plnú minutáž

V jarnej časti budú hosťovať v Rimavskej Soboty dvaja kmeňoví hráči Ružomberka, Viktor Úradník a Jakub Rakyta. Neprichádzajú do neznámeho prostredia, obaja často nastúpili za farmu v rámci striedavých štartov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvaja mladí Ružomberčania budú hosťovať na farme. Majú postupové ambície