Toronto čelí vypadnutiu a Matthews ochorel. Nastúpi hlavná hviezda v najbližšom zápase?

Auston Matthews.
Auston Matthews. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. apr 2024 o 06:30

Dokážeme hrať aj bez neho, znie z Toronta.

TORONTO. V bostonskej TD Garden sa v noci z utorka na stredu odohrá zápas, ktorý môže byť pre Toronto Maple Leafs posledný v sezóne. V sérii prvého kola s Bostonom totiž prehrávajú 1:3 na zápasy.

"Javorové listy" sú v neľahkej situácii. Niekoľkí hráči čelia zdravotným problémom a vysvitlo, že aktuálne je medzi nimi aj najlepší strelec základnej časti Auston Matthews.

Ten v pondelok netrénoval. Trápi ho choroba, s ktorou hral už v treťom zápase a zo štvrtého ho lekári po druhej tretine stiahli z ľadu.

"Dúfajme, že bude k dispozícii, že sa bude cítiť konečne vo svojej koži. Ale v minulosti sme dokázali, že vieme hrať aj pri takýchto komplikáciách," povedal tréner Sheldon Keefe.

Optimisticky naladený chcel zostať aj kapitán John Tavares.

"Samozrejme, nie je to ideálne. Auston Matthews je jeden z najlepších hráčov na svete, ale máme pôsobivú hĺbku, talent a charakter. Je to skvelá príležitosť pre nás ostatných, aby sme vystúpili zo svojho tieňa, keďže to momentálne potrebujeme," vyhlásil.

Dvadsaťšesťročný americký útočník pozbieral v štyroch dueloch play-off gól a dve asistencie. V základnej časti v 81 stretnutiach nastrieľal 69 gólov a pridal 38 asistencií.

Definitívny verdikt o jeho účasti či neúčasti v najbližšom zápase zrejme padne až tesne pred jeho začiatkom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto čelí vypadnutiu a Matthews ochorel. Nastúpi hlavná hviezda v najbližšom zápase?