Trápi ho zdravie. Obranca Montrealu ohlásil koniec kariéry

Chris Wideman.
Chris Wideman. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. apr 2024 o 06:38

"Dostal som sa do bodu, keď už nemôžem pokračovať," hovorí.

MONTREAL. Obranca Chris Wideman oficiálne vyhlásil, že nebude pokračovať v profesionálnej kariére. Vyjadril sa tak pre denník La Presse.

V podstate už šlo len o formalitu. Toto vyhlásenie sa čakalo, keďže celý ročník 2023/24 vynechal z dôvodu zranenia chrbta. To ho obmedzovalo nielen na ľade, ale aj v osobnom a rodinnom živote.

"Dostal som sa do bodu, keď už nemôžem pokračovať. Debatoval som s lekármi, ako by môj život po kariére mohol vyzerať, keby som chcel hrať ďalej. A každý mal obavy," vysvetlil svoje rozhodnutie.

"Všetky tie ťažkosti, bolesti, bezsenné noci či pochyby, ktoré som zažil ako hokejista, boli veľký boj. Ale stálo to za to," zhodnotil.

Tridsaťštyriročný Wideman bol draftovaný v roku 2009 zo 100. miesta do Ottawy. Do NHL sa ale dostal až o šesť rokov neskôr.

Pôsobenie v NHL začal práve v Ottawe. Prvú zmenu zažil v sezóne 2018/19, keď si vyskúšal Edmonton a Floridu. Po dvoch rokoch v AHL a v KHL zakončil kariéru dvomi sezónami v Montreale. Posledný zápas odohral v apríli 2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trápi ho zdravie. Obranca Montrealu ohlásil koniec kariéry