Hrnčár bude prvýkrát viesť český tím, má ho dostať z dna tabuľky

Hokejový tréner Martin Hrnčár.
Hokejový tréner Martin Hrnčár. (Autor: TASR)
TASR|16. okt 2023 o 15:05

Jeho asistentom bude legendárny Jozef Daňo.

FRÝDEK-MÍSTEK. Slovenský hokejový tréner Martin Hrnčár povedie český prvoligový HC Frýdek-Místek. Asistentom 49-ročného kouča bude jeho krajan Jozef Daňo, ktorý v klube pôsobí na tejto pozícii od sezóny 2018/2019.

"Dôležitým faktorom, prečo som sa rozhodol akceptovať ponuku, bolo, že Frýdek-Místek je súčasťou organizácie HC Oceláři Třinec.

Ten je v uplynulých rokoch najúspešnejší český klub. Je pre mňa česť, že prišla ponuka z takej úspešnej adresy," uviedol Hrnčár pre oficiálny klubový web.

Tréner Martin Hrnčár na lavičke extraligového HK Poprad.
Tréner Martin Hrnčár na lavičke extraligového HK Poprad. (Autor: TASR)

Hrnčár po boku skúseného Ernesta Bokroša viedol v uplynulom ročníku MHk 32 Liptovský Mikuláš. Liptáci sa dokázali udržať v najvyššej slovenskej súťaži a v závere základnej časti siahali aj na účasť v predkole play-off.

V poslednom kole ZČ však potrebovali zdolať HK Nitra o dva góly, no zvíťazili iba 1:0, čo ich stálo účasť v ďalšej fáze. Pre Hrnčára pôjde o prvú trénerskú skúsenosť s českým hokejom. Klub preberá v neľahkej situácii.

"Súčasné umiestnenie nekorešponduje s ambíciami. Tím jednoznačne patrí do vyšších poschodí tabuľky," dodal bývalý tréner Nových Zámkov, Popradu či mládežníckych reprezentačných výberov SR.

Tabuľka Chance ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»1. česká hokejová liga»Hrnčár bude prvýkrát viesť český tím, má ho dostať z dna tabuľky