Špiní klub aj našich hráčov. Tréner Pardubíc sa obul do experta, ktorý nahneval Slovákov

Tréner Marek Zadina.
Tréner Marek Zadina. (Autor: HC Dynamo Pardubice/ instagram)
Miroslav Kováčik|22. apr 2024 o 12:50

Pardubice vyrovnali v štvrtom finálovom zápase stav série na 2:2.

TŘINEC. Pardubice splnili cieľ, s ktorým cestovali do Třinca. Obhajca titulu si v domácom prostredí mohol vybojovať majstrovské mečbaly, ale do Enteria Areny sa séria bude sťahovať za stavu 2:2 na zápasy.

Štvrté finále totiž lepšie zvládli Pardubice. Víťazstvo 6:2 vyzerá na prvý pohľad jednoznačne, no ešte dve minúty pred koncom nebolo o ničom rozhodnuté. 

Hostia definitívne zlomili súpera až dvoma gólmi do prázdnej bránky a bodku za ich triumfom dal 19 sekúnd pred koncom Martin Kaut.

Tréner Marek Zadina po víťaznom zápase vyzdvihol výkon svojho tímu, no vzápätí otvoril inú tému, pri ktorej povolil uzdu emóciám. Rozčúlil sa.

"Je to veľmi ťažké, keď je niekto ovplyvnený médiami. Rozhodcovia odviedli skvelý výkon, naše fauly tam boli. Aj v sobotu pískali skvele, ale nepáči sa mi, aký vplyv na nich majú v úvodzovkách experti Českej televízie. 

Musia potom rozhodovať pod tlakom a komisia rozhodcov robí opatrenia. Veľmi mi vadí ovplyvňovanie ľudí a verejnosti. Táto mediálna masáž je neskutočná," povedal pardubický tréner pred zástupcami médií.

Podľa Antoša to bolo za hranou

Terčom jeho kritiky bol bývalý hokejista a dnes expert ČT Milan Antoš. Ten sa v relácii Zaostřeno na play off na webe Sport.cz vyjadril, že hráči Pardubíc to svojim správaním pred súperovým brankárom preháňajú. 

"To, čo sa dialo v druhom zápase, bolo za hranou. Toto bolo vyložené provokovanie brankára Kacetla. Nešlo len o úmyselné dobrzďovanie, ale hráči Pardubíc išli do brankára aj vtedy, keď už dávno chytil puk.

Alebo Kacetl ide počas prerušenej hry do rohu a hráči Dynama sa ponáhľajú za ním ho provokovať. Keby toto robil Třinec, chcel by som vidieť, ako by reagovala druhá strana, média či fanúšikovia," povedal Antoš.

VIDEO: Milan Antoš kritizuje provokácie hráčov Pardubíc

Niet pochýb o tom, že v spomenutom druhom zápase série sa hráči Pardubíc pokúšali znervózniť, prípadne vyprovokovať súperovho brankára.

Už po 53 sekundách sa Kacetl po zákroku vybral do rohu, kde ho však nesledoval Tomáš Zohorna. Hoci sa na neho nepozeral, niečo mu povedal, čo vyprovokovalo Kacetla, aby do neho následne strčil. 

Napätá situácia sa podpísala aj na tom, že rozhodcovia až štyrikrát rozdali vzájomné tresty. Raz dostal menší trest aj Kacetl, ktorý sa dostal do konfliktu s bývalým obrancom New Yorku Rangers Liborom Hájekom. 

Šéf rozhodcov sa vyjadril jasne

Pred tretím zápasom série poslal šéf rozhodcov Vladimír Pešina finalistom jasný odkaz, že nájazdy smerom do brankára sa ďalej tolerovať nebudú.

"Nie sú to žiadne nové pravidlá. Bolo však potrebné zopakovať, ako sa budú situácie posudzovať," zdôraznil komentátor O2 TV Sport Libor Basík. 

Zadina s tým však nesúhlasí a istým spôsobom za to viní aj Antoša, ktorý svojimi názormi, podľa neho, ovplyvňuje priebeh finálovej série.

"Rešpektujem trénera Třinca, hráčov a ich silu. Majú skvelý tím, hrajú korektne. Nerešpektujem však to, čo sa tu valí proti Pardubiciam.

On (Antoš), ktorý hral celý život pred bránkoviskom, tu hovorí takéto veci. Špiní Pardubice, klub aj našich hráčov. Odmietam jeho názor, pre mňa to nie je žiaden expert," povedal 52-ročný Zadina.

VIDEO: Zostrih zo 4. zápasu finálovej série Třinec - Pardubice

Argumentuje tým, že v play-off sa hrá tvrdšie ako v základnej časti, bojuje sa o titul a aj vzájomné provokácie do hokejového prostredia patria:

"Teraz sú nastavené medze, ktoré nezodpovedajú play-off. Pozrite sa na NHL, ako tam po sebe idú hráči a ako hrajú v bránkovisku. Potom sa skončí séria a správajú sa k sebe korektne. To ma baví a mám to rád."

Premyslený politický ťah?

Milan Antoš začiatkom roka pobúril aj hokejových fanúšikov na Slovensku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Špiní klub aj našich hráčov. Tréner Pardubíc sa obul do experta, ktorý nahneval Slovákov