VIDEO: Fehérváry opäť bodoval. Washington je prehru od vypadnutia

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|27. apr 2024 o 06:45 (aktualizované 27. apr 2024 o 10:33)

Vyhrali aj Vancouver či Colorado.

NEW YORK. Pre Washington sa tretí zápas prvého kola proti New Yorku Rangers vyvíjal sľubne. V šiestej minúte ho gólom po asistencii Martina Fehérváryho a T.J. Oshieho otvoril John Carlson.

VIDEO: Asistencia Martina Fehérváryho

Lenže Caps opäť prehrali. Po tomto momente zavrel bránku excelujúci Šesťorkin, za "jazdcov" sa presadili Kreider, Goodrow a Trocheck a finálny rezultát bol 3:1 pre Newyorčanov.

Nepomohol ani druhý bod Martina Fehérváryho v play-off. Slovenský zadák odohral 21 minút a 58 sekúnd, pripísal si strelu, štyri bodyčeky a dva bloky.

"Darí sa im tvoriť dôležité momenty, či už odpovedajú na naše góly alebo navyšujú vedenie. Je to sklamanie," povedal skormútený John Carlson.

Washington potrebuje vyhrať štyri zápasy v rade, ak chce postúpiť do ďalšieho kola play-off. Je jednu prehru od vypadnutia.

"Myslím si, že sme dokázali využiť príležitosti, ktoré sme dostali. Na druhej strane sme sa asi až príliš často nechali vylučovať, no v oslabeniach sme odviedli skvelú prácu. Myslím si, že najmä Šesťorkin nás podržal," uviedol Kreider pre oficiálnu webovú stránku nhl.com.

Vancouver podržal DeSmith

Hokejisti Vancouveru vyhrali v treťom zápase série proti Nashvillu 2:1 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy.

Vystrelili len 12-krát, pričom Predators až 30-krát. Podržal ich však druhý brankár DeSmith, ktorý zaskakuje za zraneného Demka.

"Casey bol pre nás veľmi dôležitý. Budú to dva ťažké zápasy vonku, je zrejmé, že podať takýto výkon v pravý čas, je pre nás veľmi dôležité. Vždy hovoríme o tom, akú veľkú dôveru v neho máme a on nám to v tomto stretnutí ukázal," uviedol J.T. Miller

Quinn Hughes pozbieral dve asistencie. V prvých 20 zápasoch v play-off zaznamenal 20 bodov a v celej histórii NHL boli za taký krátky čas produktívnejší len štyria obrancovia.

Colorado vygradovalo výkon

Zvíťazili aj Colorado Avalanche, ktorí prevalcovali Winnipeg v tretej tretine, aby sa výsledkom 6:2 dostali do vedenia v sérii.

Colorado vsietilo päť zo šiestich gólov v záverečnom dejstve.

Hviezdny Nathan MacKinnon mal gól a asistenciu pri víťaznom presnom zásahu v podaní Valeriho Ničuškina na priebežných 3:2 v 45. minúte. Troma bodmi za asistencie sa blysol aj jeho spoluhráč Casey Mittelstadt.

"Úprimne povedané, ten boj je na tom najlepší. Práve preto sú víťazstvá také sladké, keď je náročné ich získať. Potrebujete ich len 16 na zisk Stanleyho pohára, ale je to náročné. Chlapci tvrdo pracujú, no je to iba začiatok," povedal MacKinnon.

Suverénny Edmonton

Edmonton Oilers vyhrali v Los Angeles jednoznačne 6:1. Dvomi gólmi k tomu dopomohol Leon Draisaitl, ktorý sa na métu 20 gólov na ľadoch súperov dostal ako najrýchlejší hráč v histórii play-off.

Predošlý rekord držali s 29 duelmi Kevin Stevens a Bernie Nicholls. Kapitán Anže Kopitar odohral v drese Kings svoj 95. zápas v play off, čím prekonal klubový rekord Luca Robitaillea.

Edmonton si vypracoval už v úvodnom dejstve vedenie 3:0. Domácim dal nádej na začiatku prostrednej tretiny Drew Doughty, no mentálne ich položil gól Evandera Kanea na 4:1, ktorý prišiel zhruba dve minúty po znížení.

Záver stretnutia poznačili početné potýčky a tresty - na oboch stranách bolo udelených dokopy 82 trestných minút.

Trojbodovými zápasmi sa blysli kapitán McDavid (1+2), Draisaitl (2+1) a Ryan Nugent-Hopkins (0+3). Dva góly vsietil aj Zach Hyman. Oilers využili až tri presilové hry, z toho dve v treťom dejstve v hre 5 na 3.

Najskôr v 47. minúte naservíroval McDavid puk priamo na čepeľ Hymanovi, neskôr kapitán "olejárov" nabil krížnou prihrávkou Draisaitlovi a ten spečatil na konečných 6:1.

"Myslím si, že sme urobili veľa dobrých vecí. Presilovkové i oslabovkové tímy boli skvelé, Stuart Skinner bol v bránke naša opora. Počíta sa však iba jedno víťazstvo," poznamenal McDavid, ktorého tím vedie 2:1 na zápasy.

NHL - 1. kolo play-off - 27. apríl:


Washington - NY Rangers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Góly: 6. Carlson (Oshie, Fehérváry) – 7. Kreider (Zibanejad, Roslovic), 9. Goodrow (Trocheck, Trouba), 36. Trocheck (Zibanejad, Fox)

Brankári: Lindgren 19/22 - Šesťorkin 28/29

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 21 minút a 58 sekúnd, pripísal si asistenciu, strelu, štyri bodyčeky a dva bloky/

/stav série 0:3/


Nashville - Vancouver 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 57. Evangelista (Zucker, A. Carrier) – 14. J. Miller (Q. Hughes, E. Pettersson), 25. Boeser (J. Miller, Q. Hughes)

Brankári: Saros 10/12 - DeSmith 29/30

/stav série 1:2/


Colorado - Winnipeg 6:2 (1:0, 0:2, 5:0)

Góly: 12. Parise (Manson, Mittelstadt), 43. MacKinnon (Rantanen, Makar), 45. Ničuškin (Rantanen, MacKinnon), 49. Lehkonen (Mittelstadt, Toews), 53. Colton (Mittelstadt, Girard), 57. Toews – 26. Toffoli (DeMelo, Ehlers), 31. Morrissey (Scheifele, Monahan)

Brankári: Georgijev 22/24 - Hellebuyck 34/39

/stav série 2:1/


Los Angeles - Edmonton 1:6 (0:3, 1:1, 0:2

Góly: 26. Doughty (Byfield, M. Anderson) – 7. Hyman (Ekholm), 16. Draisaitl (E. Kane, Nurse), 19. McDavid (Bouchard, Draisaitl), 28. E. Kane (Ceci, Nugent-Hopkins), 47. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins), 53. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins)

Brankári: Talbot 35/41 - Skinner 27/28

/stav série 1:2/

Pavúk play-off NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fehérváry opäť bodoval. Washington je prehru od vypadnutia