Hrdina pochytal 54 striel. Rangers opäť vyhrali, majú formu ako pri výhre Stanley Cupu

Igor Šesťorkin.
Igor Šesťorkin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|8. máj 2024 o 06:25 (aktualizované 8. máj 2024 o 09:31)

V noci na stredu sa hrali dva zápasy NHL.

NEW YORK. V Madison Square Garden sa znova oslavovalo. Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali aj v druhom zápase série druhého kola proti Caroline a významne sa priblížili ku konferenčnému finále.

Zápas v noci na stredu bol dramatický. Rozuzlenie prišlo až v druhom predĺžení, keď o víťazstve "jazdcov" rozhodol Trocheck.

"Ani neviem, čo sa pri tom góle stalo. Proste to išlo dnu. Musím si to pozrieť a opíšem vám to až zajtra," povedal bezprostredne po zápase. Rangers tak zvládli oba domáce súboje a séria sa sťahuje v noci na piatok do mesta Raleigh.

"Skvelý zápas. Myslím si, že sme si ho tvrdo vybojovali až do víťazstva. Nebolo to vôbec zadarmo a na konci prišiel veľký gól 'Trocha'," povedal pre nhl.com obranca Adam Fox.

Rangers dokázali, čo sa im darí bežne. Napriek menšiemu počtu striel zvíťazili. Ich brankár Igor Šesťorkin musel zlikvidovať až 54 pokusov súpera, kým oni skórovali štyrikrát z 39 striel.

"Hovoríme o tom po každom zápase. Nie že by si nezaslúžil našu chválu, ale on je proste základ nášho tímu. I keď nehráte dobre, on vás stále podrží," pochválil brankára Fox.

Pokračujú na víťaznej vlne, keď vyhrali všetkých šesť doterajších zápasov vo vyraďovačke. Takýto silný štart mali v klubovej histórii len raz, pri poslednej výhre Stanley Cupu v roku 1994.

V sérii Dallasu a Colorada vyhrali otvárací zápas Avalanche. Aj tento duel došiel do predĺženia, v ktorom "lavíny" zvíťazili 4:3.

Po prvej tretine pritom prehrávali už 0:3. Ich otočka začala v 26. minúte, keď využil presilovku Ničuškin a na rozdiel jediného gólu znížil už v 30. minúte Makar. Duel poslal do predĺženia na začiatku tretieho dejstva MacKinnon a po 11 minútach extra času rozhodol Miles Wood.

"Andrew mi poslal skvelú prihrávku cez stredné pásmo. Som rád, že puk prešiel za bránkovú čiaru. Najlepšia bola oslava so spoluhráčmi, o tom to celé je," povedal strelec víťazného gólu.

"Trvalo nám, kým sme sa dostali k našej hre. Oni v prvej tretine využili svoje šance a my naše až v druhej a tretej. V predĺžení nás opäť zatlačili, ale Georgiev predviedol počas celého zápasu niekoľko skvelých zákrokov," uviedol tréner Colorada Jared Bednar.

NHL - 2. kolo play-off:

NY Rangers - Carolina 4:3pp (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 11. Lafrenière (K. Miller, Wennberg), 28. Lafrenière (Fox, Panarin), 47. Kreider (Trocheck, Panarin), 88. Trocheck (Zibanejad, Panarin) – 16. Guentzel (S. Aho II, Svečnikov), 20. Orlov (Skjei, S. Aho II), 39. Guentzel (S. Aho II, DeAngelo)

Brankári: Šesťorkin 54/57 - Andersen 35/39

/stav série 2:0/


Dallas - Colorado 3:4pp (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)

Góly: 8. R. Suter (Duchene), 11. W. Johnston (Pavelski, Benn), 17. Benn (J. Robertson, Heiskanen) – 26. Ničuškin, 30. Makar (Ničuškin, Rantanen), 41. MacKinnon (Rantanen, Makar), 72. Wood (Cogliano, Girard)

Brankári: Oettinger 22/26 - Georgijev 19/22

/stav série 0:1/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrdina pochytal 54 striel. Rangers opäť vyhrali, majú formu ako pri výhre Stanley Cupu