II. liga – Banskobystričania prvý raz na jar bez bodu, Polievka: Spolu vyhrávame, spolu prehrávame

Branislav Sarňák|6. máj 2019 o 14:05

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Predposlednú ligovú prehru zaznamenali futbalisti druholigovej Banskej Bystrice ešte v novembri minulého roka, keď podľahli v poslednom kole na jeseň Popradu 1:2. Naposledy nezískali žiadny bod túto nedeľu, keď prehrali na pôde FC Petržalka 1:3.

„Myslím si, že zápas sa lámal v situácii, keď sme my mali dve šance, ktoré brankár bravúrne chytil. Potom sme dostali druhý gól z protiútoku súpera. V závere sme chceli hrať vabank, takže ten tretí gól bol skôr o tom, že sme to chceli zvrátiť. Veľakrát sa nám to podarilo. Dôležitý moment zápasu bol príchod Ďura Pirosku, ktorý upokojil hru Petržalky a dá sa povedať, že domáci zvíťazili zaslúžene. Na druhej strane, ak by sme premenili šance, ten vývoj by bol možno úplne iný,“ okomentoval víkendové stretnutie pre mfkdukla.sk tréner Stanislav Varga.

(Autor: SFZ)

V období medzi dvomi ligovými prehrami získali Stredoslováci 17 bodov za štyri výhry a päť remíz. „Bola to krásna séria, ale každá sa raz skončí. Nazbierali sme počas nej veľa bodov a možno tie budú v konečnom hodnotení znamenať pre nás záchranu,“ vravel pre futbalnet.sk Róbert Polievka a v myšlienkach sa ešte vrátil k nedeľňajšej prehre: „Petržalka ukázala, že má lepší tím a my sme celkovo zápas nezvládli. Ideme však ďalej. Teraz musíme ukázať náš charakter a otriasť sa z prehry. Spolu vyhrávame a spolu aj prehrávame.“ Ďalší súťažný zápas odohrajú Banskobystričania doma na Štiavničkách proti Dubnici. „Možno sa už práve v sobotu začne naša ďalšia séria,“ zaprial si.

Niekdajší mládežnícky reprezentant má v poslednom období vynikajúcu formu. V 21. kole skóroval v Šamoríne (1:1), v 24. kole sa tešil z hetriku doma proti Trebišovu (4:1), v 25. kole rozvlnil sieť v Liptovskom Mikuláši (2:2), v 26. kole prispel presným zásahom k výhre nad Bardejovom (2:0) a do streleckej listiny sa zapísal aj v nedeľu pri prehre s Petržalkou. „Po stretnutí v Šamoríne som si povedal, že si musím viac veriť, že mám robiť to, čo viem. Vždy poriadne trénujem a teraz sa mi to začalo vracať,“ uviedol Polievka.

Hráči Dukly sú aktuálne na 8. priečke s 37 bodmi. Pred súpermi v zóne zostupu majú k dobru osem bodov, do konca ročníka sa hrá však ešte o deväť. „Úplná pohoda bude až vtedy, keď budeme mať záchranu istú na sto percent. Máme na to, aby sme hrali vyššie ako o záchranu,“ zakončil Polievka.

zdroj foto: Facebook FC Petržalka


ZOSTRIH ZO ZÁPASU FC PETRŽALKA - MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Banskobystričania prvý raz na jar bez bodu, Polievka: Spolu vyhrávame, spolu prehrávame