II. liga – Hodnotenia trénerov po 2. kole Skupiny o postup do FL

Branislav Sarňák|23. jún 2020 o 14:00

BRATISLAVA (SFZ) – Počas uplynulého víkendu bolo v II. lige na programe 2. kolo Skupiny o postup do Fortuna ligy. Podbrezová vytrápila ďalší vyššie postavený tím v tabuľke, keď si s Dubnicou podelila body po remíze 1:1. Banskobystričania v druhom dueli zaznamenali najvyššiu tohtosezónnu výhru, keď si poradili s Popradčanmi 7:0. Ako videli stretnutia 2. kola tréneri?

Pre hráčov FK Dubnica bol duel proti „železiarom“ prvý súťažný po reštarte súťaže. „Videli sme dobrý a kvalitný futbal so šancami na jednej a aj druhej strane. Vyhrávali sme 1:0, škoda, že sme neudržali náskok, ale vzhľadom na vývoj stretnutia je remíza spravodlivá,“ konštatoval po zápase pre Futbalnet.tv tréner Dubnice Peter Jakuš, ktorý bol spokojný s fyzickou pripravenosťou svojich zverencov. „Mužstvo bolo na zápas dobre nachystané, fyzicky sme nemali problém, s čím som spokojný, spokojný nie som s tým, že sme nevyhrali,“ uviedol Jakuš.

Gólové momenty duelu prišli v 2. polčase, keď sa najskôr tešil z presného zásahu za hostí Matej Jakúbek, konečný výsledok stanovil Daniel Pavúk. „Či je jeden bod málo do bojov o barážovú miestenku? To sa ukáže po poslednom zápase. Myslím si však, že každý bod z ihriska súpera je dobrý,“ povedal. Dubničanov do konca sezóny ešte čakajú zápasy proti Popradu, Skalici a Banskej Bystrici. „Pôjdeme za víťazstvom, nič iné nám nezostáva,“ zakončil Jakuš.

Podbrezovčania zaznamenali druhú cennú remízu po reštarte, keď po Banskej Bystrici ozbíjali aj Dubničanov. „Zápas z našej strany nemal až také tempo ako duel proti Banskej Bystrici. Chýbalo mi väčšie nasadenie, viac energie, ísť do rizikovejších vecí, my neriešime totiž výsledky. Možno aj v hre jeden na jedného by som očakával viac. Slúži ku cti, že za stavu 0:1 to chalani nezabalili, remíza je zaslúžená,“ vravel lodivod Podbrezovej Vladimír Cifranič, ktorý berie aktuálnu fázu sezóny ako prípravu na ďalší ročník: „Potrebujeme vidieť všetkých hráčov, po odohratí zvyšných troch kôl bude nasledovať rýchla príprava. Pre nás je dôležité, aby sme hráčov videli v čo najväčšom zábere, na novú sezónu pripravíme káder z hráčov, ktorí budú mať najväčšiu kvalitu.“

Varga: Potrebujeme zápasovú kondíciu, Belejčák: Dúfajme, že sa hráči poučia

Banskobystričania v tejto sezóne majú spomedzi druholigistov najlepší útok, keď doposiaľ nastrieľali 49 gólov, sedem z toho strelili v uplynulom kole Popradu. „Vyhrali sme 7:0, je mi trošku ľúto Popradu, hrali zaň mladí chlapci, ale my musíme hrať až do konca, aby sme čo najskôr získali zápasovú kondíciu,“  vyhlásil šéf lavičky Banskobystričanov Stanislav Varga. Hráči Dukly v najbližšom kole nastúpia proti Skalici. „Nemyslím si, že sa bude rozhodovať proti Skalici, bude sa hrať do posledného kola,“ vravel niekdajší slovenský reprezentant.

Ako vnímal prehru kouč Popradčanov Jaroslav Belejčák? „Ťažko sa to hodnotí, nevyhovárame sa na to, že sme hrali s mladými hráčmi, hrali sme, najmä v druhom polčase, naivne. Dúfajme, že sa hráči poučia, keď videli, čo je kvalitný futbal. Bola to vysoká škola, verím, že si to chlapci vezmú, analyzujú a poučia,“ povedal Belejčák. Popradčania mali v základnej zostave proti Banskej Bystrici päť tínedžerov 17-ročného Hurného, 18-ročných Jurčišina s Luteránom a 19-ročných Kuca so Slebodníkom. „My nejdeme za bodmi, ale dali sme možnosť mladým, aby sa zlepšovali. Ukážeme im, kde chybovali a ideme ďalej. Chlapci ešte dostanú príležitosť v závere sezóny,“ uviedol Belejčák.

(Autor: SFZ)

Program 3. kola Skupiny o postup do FL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Hodnotenia trénerov po 2. kole Skupiny o postup do FL