II. liga – Šamorínčania odštartovali prípravu, naďalej ich povedie Blaháč

(Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: FC ŠTK 1914 Šamorín)
Branislav Sarňák|25. jún 2020 o 10:00

ŠAMORÍN – Ján Blaháč bude pokračovať na lavičke druholigového FC ŠTK 1914 Šamorín aj naďalej. S klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky. ŠTK zároveň už podal prihlášku aj do nasledujúcej sezóny II. ligy a začal s prípravou na novú sezónu.

Blaháč prišiel do Šamorína po 14. kole aktuálneho ročníka, tím nakopol a zaznamenal s ním štyri výhry v štyroch zápasoch – nad Liptovským Mikulášom 3:0, Komárnom 3:1, Banskou Bystricou 3:0 a Dubnicou 2:1. Následne súťaž prerušil šíriaci sa koronavírus a v Skupine o postup do Fortuna ligy Šamorínčania už neúčinkujú, keďže im pred vynútenou pauzou patrila 12. priečka. „Pri rozhodovaní o tom, či by mal tréner Blaháč pokračovať ďalej pri mužstve, nezavážili len tie štyri víťazstva, ale celkové nastavenie tréningového procesu, atmosféra v mužstve a trénerská vízia, ktorou tréner zapadá do nášho projektu. V uplynulých sezónach sa u nás menili kouči i hráči pomerne rýchlo, preto sme pred touto sezónou stavili na väčšiu stabilitu. Veríme, že prinesie výsledky,“ ozrejmil dôvody predĺženia spolupráce pre stksamorin.sk športový riaditeľ klubu Csaba Horváth.

Šamorínčania už aj začali s prípravou na novú sezónu. Na ihrisko v Pomlé vybehlo na úvodnú zaberačku 31 hráčov. Spolupráca medzi ŠTK a DAC Dunajská Streda bude pokračovať aj ďalej. „Prípravu na novú sezónu začíname v celkom inej situácii ako po minulé roky. Partnerstvo s DAC Dunajská Streda a Slovnaftom nám umožnilo v uplynulých mesiacoch zastabilizovať klub a myslieť na budúcnosť, čo v predošlých sezónach nebolo možné. To sa odrazilo aj na začiatku prípravy, s toľkými hráčmi sme ešte asi nikdy nezačínali. Tešíme sa na prípravu, veríme, že bude plodná,“ konštatoval Horváth.

Nový ročník II. ligy odštartuje 1. augusta a kluby môžu podávať prihlášky do 26. júna do 23.59 h.

(Autor: SFZ)

Káder na prvom tréningu: 
Juraj Hajdúch, Jakub Bubák, Dominik Mezovský (U19), Attila Magyar, Draško Matej Marić-Bjekić, Ľubomír Mezovský, Kostas Oikonomou, Matúš Dolinský (DAC), Gergely Kovács, Vladimír Fujak, Jakub Čunta, Róbert Sármány, Aldo Baéz, Denis Jančo, Dominik Veselovský (DAC), Alex Javro (DAC), Laci Nagy, Péter Nagy, Lukas Leginus, Tamás Méry, Martin Rymarenko, Juraj Pančík, Tomáš Stašík (skúška), Kristián Slebodník (DAC), Dominik Rohárik (U19), Samuel Stúpal (U19), Jakub Paštinský (U19), Jakab Molnár, Juraj Borčin (U19), Szabolcs Paulík, Matheus

Kalendár prípravných zápasov :
4.7. ŠTK Šamorín – FC Vasas (Maď.) - MOL Akadémia
4.7. ŠTK Šamorín – FC Vasas (Maď.) – MOL Akadémia (dvojzápas)
11.7. ŠTK Šamorín – Puskás Akadémia (Maď.) – Felcsút
14.7. ŠTK Šamorín – FC Marcelová (3. Liga) – MOL Akadémia
18.7. ŠTK Šamorín – Gyirmot (Maď.) – MOL Akadémia
25.7. ŠTK Šamorín – Mosonmagyarovar (Maď.) – MOL Akadémia
? ŠTK Šamorín – Slovan Bratislava B (2. Liga) - Pomlé

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Šamorínčania odštartovali prípravu, naďalej ich povedie Blaháč