II. liga - Skaličan Milota vyštudoval popri futbale vysokú školu

(Zdroj: MFK Skalica, Autor: MFK Skalica)
Branislav Sarňák|9. aug 2018 o 12:00

SKALICA (mfkskalica.sk) - V zápase 3. kola II. ligy proti ŠK Odeva Lipany (3:0) absolvovali dvaja hráči Skalice premiéru v základnej zostave. Na krídle operoval Martin Mášik, na stopérskom poste namiesto vykartovaného Ladislava Szöcsa nastúpil Tomáš Milota, ktorý sa mohol radovať aj z gólu. Ako Milota zhodnotil svoj výkon? Fotografia v článku je z klubovej stránky Záhorákov.

Aké ste mali pocity, keď ste vykročili na ihrisko opäť v drese Skalice?
Tomáš Milota: "Naposledy som nastúpil v základe Skalice ešte pod vedením trénera Horného v jesennej časti sezóny 2013/14. Vtedy sme hrali ešte tretiu ligu. Môj výkon proti Lipanom by mali hodnotiť skôr iní, ale myslím si, že to bolo celkom v pohode. Teší ma, že sme zápas priviedli do víťazného konca a verím, že sa naše a hlavne moje výkony budú naďalej zlepšovať."

Pociťovali ste pred zápasom nervozitu?
"Jasné, to k tomu patrí. Cítim ju pred každým zápasom. Nevedel som, čo môžem od toho po piatich rokoch strávených v nižších súťažiach očakávať. Ísť zo štvrtej ligy do druhej je predsalen veľký skok, bol som v očakávaní, ako to zvládnem."

Predčila realita na ihrisku vaše očakávania?
"V podstate áno. Od súpera som očakával trošku viac, bol som zaskočený, že hral veľmi defenzívne. Prvých pätnásť minút som si dával špeciálny pozor, aby som niečo nepokazil, ale potom som sa už uvoľnil a všetko zo mňa opadlo. Po prvom strelenom góle to už išlo."

Pri jednej štandardnej situácii veľa nechýbalo a mohla byť z toho vo vašom podaní aj gólová radosť...
"Je to tak, ale súperov hráč mierne usmernil loptu a tá letela tesne mimo brány. Čo sa dá robiť, možno mi to padne inokedy."

Môže sa Laco Szöcs triasť pred konkurenciou na jeho pozícii?
"Zdravá konkurencia je v tíme potrebná, čím kvalitnejšie mužstvo budeme mať, tým to bude lepšie. Ak je potrebné niekoho zastúpiť, je dobré, ak je pripravený kvalitný hráč. Všetko ostatné už ale nechávam na trénerov, oni to musia zhodnotiť a rozhodnúť. Samozrejme, že každý hráč chce nastupovať čo najčastejšie, ale bude to záležať hlavne od mojej výkonnosti. Sme jeden tím, a ja chcem čo najviac pomáhať mužstvu."

Ste jeden z mála futbalistov, ktorí počas futbalovej kariéry stihli dokončiť vysokú školu. Vy ste počas štúdia hrávali v nižších súťažiach, verili ste ešte, že sa môžete po dokončení školy prebojovať až do druhej ligy?
"Ani nie, bol som pozitívne prekvapený, keď mi z klubu zatelefonovali a pozvali ma do prípravy. Povedal som si, že za skúšku nič nedám, nemal som ešte nájdenú trvalú prácu a tak som to vyskúšal. Zistil som, že sa môžem stále zlepšovať. Podarilo sa mi presvedčiť trénerov, je to výborné."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Skaličan Milota vyštudoval popri futbale vysokú školu