II. liga – Vedúce Pohronie má všetko vo svojich rukách, Urgela: Sezónu si užívame

Branislav Sarňák|9. máj 2019 o 10:10

BRATISLAVA (SFZ) – Druholigový ročník 2018/19 prichádza pomaly do cieľovej rovinky. Do konca ostávajú tri kolá a nie je ešte na sto percent jasné, kto postúpi. Všetky karty má vo svojich rukách FK Pohronie, ktorý má na čele pred druhým Popradom trojbodový náskok.

Pohronie je v sezóne pozitívnym prekvapením. Pred týmto ročníkom si v klube dávali ciele skončiť lepšie ako na deviatej pozícii, ktorú obsadili v sezóne 2017/18. Teraz sa môžu stať nováčikom Fortuna ligy 2019/20. „Síce ešte nie je koniec a na hodnotenia máme čas, môžem ale s určitosťou povedať, že túto sezónu si všetci veľmi užívame a naďalej si snívame svoj sen. Prebudili sme v meste po dlhých rokoch opäť futbal, máme najvyššie návštevy v celej súťaži a verím, nech to už dopadne akokoľvek, že toto bude jedna z najpamätnejších sezón žiarskeho futbalu,“ povedal v rozhovore pre klubový web člen realizačného tímu FK Pohronie Rastislav Urgela.

Futbalisti zo Žiaru nad Hronom prehrali v sezóne len štyri zápasy, čo je najmenej zo všetkých druholigistov. Mužstvo sa môže pochváliť aj najlepšou defenzívou, doposiaľ inkasovalo len 21 gólov. „Súťaž je neskutočne vyrovnaná, na čele aj na chvoste tabuľky. Je to určite najkvalitnejšia II. liga za posledné roky,“ vyhlásil Urgela.

Pohronie je na čele tabuľky celú jar a skvelú, momentálne postupovú, pozíciu si vybojovalo stabilnými výkonmi a výsledkami počas jesene. V nej prehralo až posledný súťažný zápas roka s Lipanmi. „Slovo postup sa skloňuje na verejnosti, v médiách už od skončenia úspešnej jesene, takže pre nás nič nové. Pracujeme s tým každý týždeň, každé jedno kolo. Nálada v kabíne je skvelá, veď sme lídrami 2. ligy už veľmi dlho a tri kolá pred koncom máme všetko vo svojich rukách, chceme sa pobiť o najväčší úspech futbalu v Žiari,“ vravel Urgela.

(Autor: SFZ)

V nedeľu čaká jeho zverencov duel 28. kola s MŠK Žilina B. Zápas odvysiela naživo aj FutbalnetTV. „Žilina už roky pracuje na svojej filozofii, má svoj charakteristický herný štýl a bude hrať svoj prepracovaný kombinačný futbal. My sme, naopak, po odchode viacerých hráčov v zime pozmenili trochu našu hru, snažíme sa hrať účelný rýchly priamočiary futbal, kde hráči netaktizujú a nešetria krokom. Ten nám zatiaľ vychádza a prináša úspech. Verím, že aj v najbližšom ťažkom zápase v Žiline, nám prinesie zisk nejakého bodu zo súperovho ihriska,“ zaprial si na záver Urgela.

Foto autor: DuPe
Foto zdroj: FK Pohronie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Vedúce Pohronie má všetko vo svojich rukách, Urgela: Sezónu si užívame