Vettel zvažuje návrat do formuly 1, je v kontakte so šéfom Mercedesu

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|3. apr 2024 o 16:41

Nemecký jazdec by mohol zaplniť miesto po Lewisovi Hamiltonovi, ktorý po aktuálnej sezóne odchádza do Ferrari.

BRATISLAVA. Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel povedal, že uvažuje o návrate do formuly 1 a hovoril so šéfom Mercedesu Toto Wolffom a ďalšími členmi tímu.

Tridsaťšesťročný nemecký jazdec v stredu povedal pre televíziu Sky Sports, že hľadá potenciálne miesto v nadchádzajúcom ročníku 2025.

"Odišiel som z formuly 1 tak, aby som sa nevrátil, ale tiež som povedal, že človek nikdy nevie. Takže si myslím, že to stále platí," uviedol nemecký jazdec.

Vettel získal svoje štyri tituly s Red Bullom a po šesťročnom pôsobení vo Ferrari odišiel koncom roka 2022 do dôchodku po poslednej sezóne s Aston Martin.

Mercedes má voľné miesto na rok 2025, keď sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton odchádza koncom tohto roka do konkurenčného Ferrari.

Nemecký výrobca mal naposledy nemeckého jazdca Nica Rosberga, ktorý po zisku titulu majstra sveta v roku 2016 náhle ukončil kariéru.

"Nikdy neviete, kam vás život zavedie, takže možno ma to opäť zavedie za volant, možno nie," povedal Vettel, ktorý nedávno testoval hypercar Porsche Penske Le Mans a mohol by v týchto 24-hodinových pretekoch debutovať.

Televízia Sky sa Vettela opýtala, či by dokázal odolať ponuke Mercedesu, ak by sa mu ponúkla.

"Rozprával som sa s ním (Wolffom), nie však o voľnom mieste, ale o celej situácii v Mercedese," povedal.

"Ale rozprával som sa aj s ostatnými členmi tímu, pretože som s nimi stále v kontakte. Mám nejaké projekty a nápady s F1. Uvidíme, či vyjdú alebo nie.

"Takže zostávam s nimi v kontakte. Ja neviem. Bude ešte zopár telefonátov a rozhovorov a potom sa dozvieme trochu viac. Ale určite je to jedno z najlepších miest na štartovom rošte."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vettel zvažuje návrat do formuly 1, je v kontakte so šéfom Mercedesu