POPRAD DAL MAJSTROVI POD DUBŇOM ŠTVORKU

(Zdroj: Facebook/FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|12. feb 2018 o 11:45

Richard Hudeček/FK Poprad

Výborný. Taký bol výkon futbalistov druholigového FK Poprad v sobotňajšom prípravnom zápase v Žiline. Popradčania po vynikajúcom kolektívnom výkone vyhrali pod Dubňom nad úradujúcim slovenským majstrom, pre ktorého to bola generálka na jarnú časť Fortuna ligy 4:2.

Lepšie začali vysoko favorizovaní domáci, ktorí v 17. minúte otvorili skóre. Po chybe hostí v strede ihriska a strate lopty sa do listiny strelcov zapísal Samuel Mráz. Odpoveď bielo-modrých však na seba nenechala dlho čakať. V rozpätí piatich minút Podtatranci otočili skóre po dvoch krásnych krídelných akciách. V 24. minúte trafil parádne z voleja Michal Horodník a o päť minút na to sa typicky hlavou presadil kanonier Stanislav Šesták. Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu, keď v 44. minúte vycvičil obranu hostí i brankára Maleca Polievka.

Ten, kto si myslel, že v druhom polčase ovládnu dianie na ihrisku domáci Šošoni, musel ostať poriadne prekvapený. Viacnásobné striedanie Žilinčanom zrejme nepomohlo. Boli to Podtatranci, ktorí mali viac z hry a boli aj efektívnejší v koncovke. Zažiaril Lukáš Horváth, ktorý dvoma gólmi rozhodol o nečakanom triumfe Popradu. V 54. minúte potvrdil svoju silu vo vzduchu, keď sa presadil v hlavičkovom súboji. V 72. minúte poistil víťazstvo druholigistu po samostatnom úniku, ktorý chladnokrvne premenil.

(Zdroj: Facebook/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

HLASY PO ZÁPASE

Stanislav Šesták (hrajúci asistent trénera): "Celý zápas sme sa snažili byť v bloku, aby sme Žilinčanov nepúšťali do nejakých vyložených šancí. Majú nacvičené signály, sú to behaví, mladí chlapci, ktorí majú kariéru pred sebou. Boli silní na lopte. Teší nás naša sila, že sme sa dostali do šancí, obetovali sme kroky, išli do šestnástky a dali sme štyri góly, čo je úžasné."

Štefan Zošák: "Takéto zápasy určite potešia, dodajú istotu, viac sebavedomia. Vyhrať nad Žilinou, na ich pôde a ešte v ich generálke, je pre nás veľmi cenné. Išli sme do zápasu s čistou hlavou a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Ja som nastúpil po chorobe a určite to ešte nebolo ono. Mal som teploty, ležal som, ale už je to za nami. Teraz je dôležité, aby sme absolvovali herné sústredenie v Turecku a bude to super. Do Turecka nejdeme oddychovať, ale zdokonaľovať sa vo veciach, ktoré nám ešte chýbajú."

Lukáš Horváth: "Veľmi si cením tieto dva góly, hlavne preto, že som nimi pomohol mužstvu. Hrať proti tímu ako je Žilina je pre nás sviatkom. Tešíme sa a veľmi si vážime nielen toto víťazstvo, ale i to, že sme mohli hrať tento zápas. Nepamätám si, kedy dostala Žilina štyri góly. Držanie lopty mali domáci dominantné. V tomto smere je to asi najlepšie mužstvo na Slovensku. Hrali sme poctivo zozadu. Boli sme nebezpeční v útoku, čo je vynikajúce. Tešili sme sa na tento zápas, neprišli sme tu vyľakaní."

Michal Horodník: "Bol to ťažký zápas. Prvý polčas bol oveľa náročnejší. Žilina po prestriedaní hráčov už nehrala tak dobre. Sme radi, že sme uhrali takýto výsledok, sami sme z toho trochu prekvapení. Snažili sme sa poctivo brániť a boli sme aj nebezpeční smerom dopredu. Som rád, že som konečne skóroval, bol to môj prvý gól v príprave. Mal som aj trochu šťastia, že lopta prepadla až ku mne. V druhom polčase sme zvládli zápas aj po taktickej stránke."

(Zdroj: Facebook/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

MŠK Žilina – FK Poprad 2:4 (2:2)

Góly: 17. S. Mráz, 44. Polievka – 54. a 72. L. Horváth, 24. Horodník, 29. Šesták.

ŽILINA: Volešák – Vallo (46. Chvátal), Králik, Hancko (74. Sluka), Holúbek (22. Polievka) – Káčer (46. Pečovský), Diaz, Škvarka (46. Bichakhchyan) – Jánošík (57. Balaj), S. Mráz, Kubík (57. Kaša).

POPRAD: Malec – Kica, Palša, Maťaš (80. Hatok), Hric – Kopúnek (46. Zošák), Horodník (64. Jančo), Gallovič (74. Medak), Kukoľ – L. Horváth (80. Holiš), Šesták.

(Zdroj: Facebook/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»POPRAD DAL MAJSTROVI POD DUBŇOM ŠTVORKU