Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
15.05.2024, Skupina B
4 - 0
2:0, 0:0, 2:0
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

Ramsay: Slafkovský na seba príliš tlačí. Chce dávať góly, byť najlepší hráč

Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (65)
Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Boris Vanya|16. máj 2024 o 10:55

Kanadský tréner pomenoval aj to, čo je jeho zverencom nevyšlo.

Človek by povedal, že po výsledku 4:0 bude tréner víťazného tímu najmä veľa chváliť a spokojne rozdávať komplimenty. Ale vždy to neplatí.

CRAIG RAMSAY po zápase s Poľskom na MS v hokeji 2024 opäť trefne pomenoval aj to, čo jeho zverencom nevyšlo a tak, ako je u neho zvykom - otcovsky ich karhal.

Slovenský tím má teraz na šampionáte dva dni voľno a najbližšie nastúpi v sobotu o 20.20 proti Francúzsku. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Ako by ste zhodnotili zápas proti Poľsku?

Jedna z najnáročnejších situácií v hokeji je, keď dáte hneď v úvode gól či dva a očakávate, že to bude mať hladký priebeh. Hráčov sme upozornili, že toto nebude ľahký zápas.

Keď si myslíte, že ľahko vyhráte, začnete robiť v zápase hlúposti. A to nie je náš štýl. Takto nehrá slovenský tím a súper nás dostal pod tlak.

Po druhej tretine som bol s výkonom dosť nespokojný. Opakoval som hráčom, že čakám viac. Že nás tu nečaká ľahký deň a musíme byť pripravení na každý zápas.

Prečo sa to podľa vás stalo?

Asi si mysleli, že keď sú to Poliaci, tak ich zdoláme len tak. Vyhrali sme nad USA, tak predsa musíme vyhrať nad Poľskom. Potom sme dali rýchle góly a hneď myslíte na to, že je po zápase. Lenže nie je. Zostával ešte veľký kus zápasu.

Poliaci sa nezľakli sa, nepoložili sa a bojovali. Chválil som trénerov súpera, že odviedli skvelú prácu. Dúfam, že naši hráči sa naučili dôležitú lekciu. Nezáleží proti komu hráte, ale musíte hrať rovnakým systémom a potom bude všetko v poriadku.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024

 Ako ste spokojný s výkonom prvého útoku?

Fanúšikovia si povedia, že mali dať viac gólov. Ja si to nemyslím. Podľa mňa potrebujeme tím. A oni sú jeho súčasťou. Podali dobrý výkon. A ak nevyužili niektoré šance, to sa nejako nebije s tým, že sú dôležitou súčasťou tímu. Páči sa mi, ako hrajú.

Pomôže Petrovi Cehlárikovi, že dal gól?

Pre hráčov to je dôležité, aby sa im darilo. Ak si spomeniete na olympijský turnaj, Slafkovský mal v prvom zápase dva góly a bum, stal sa najlepším strelcom turnaja. Niekedy potrebujete, aby sa niečo spustilo.

Je frustrujúce, keď máte pocit, že robíte všetko správne a nedarí sa vám, začnete robiť veci inak. Ale my nechceme, aby to robili inak. Keď dal gól, opadne z neho tlak a môže byť uvoľnený.

Slafkovský vyzeral byť opäť trochu frustrovaný. Čo mu môže pomôcť?

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Ramsay: Slafkovský na seba príliš tlačí. Chce dávať góly, byť najlepší hráč