Dvojitá rana pre slovenský hokej. Debakel od Nemcov a zranenie opory (Sportnet podcast)

Justin Schütz (Nemecko) strieľa gól brankárovi Dávidovi Hrenákovi (Slovensko), vľavo ho bráni Mário Grman (Slovensko) počas prípravného hokejového zápasu.
Justin Schütz (Nemecko) strieľa gól brankárovi Dávidovi Hrenákovi (Slovensko), vľavo ho bráni Mário Grman (Slovensko) počas prípravného hokejového zápasu. (Autor: TASR)
Sportnet|19. apr 2024 o 00:09

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 19. apríl, a v tento deň oslavuje svoje 43. narodeniny bývalý český hokejový útočník Martin Havlát, ktorý v NHL odohral 790 zápasov s bilanciou 242 gólov a 352 asistencii. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Prehra Slovenska, Žilina kúsok od extraligy

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v treťom prípravnom zápase na majstrovstvá sveta na ľade Nemecka vysoko 3:7.

Pre Slovákov ide o prvú prehru po deväťzápasovej šnúre výhier. Odvetný zápas sa odohrá v už v sobotu, 20. apríla v Augsburgu.

Hokejisti Žiliny sú len krok od postupu do Tipos extraligy. Vo štvrtkovom treťom finálovom zápase play-off Slovenskej hokejovej ligy (SHL) zvíťazili na ľade Prešova 1:0 a v sérii vedú už 3:0.

O jediný presný zásah v stretnutí sa postaral v 56. minúte útočník Lukáš Paukovček.

Viac k téme:

Strata pre reprezentáciu

Slovenský hokejista Martin Marinčin nebude pokračovať v aktuálnej sezóne kvôli zraneniu. Obranca Třinca sa zranil v druhom zápase finále play-off českej extraligy na ľade Pardubíc.

Po zákroku Lukáša Sedláka má prasknutý dvanásty stavec. Správa je negatívna aj pre slovenskú reprezentáciu, v ktorej Marinčin patrí ku kľúčovým obrancom.

Tridsaťdvaročný bek sa tak MS v Česku s určitosťou nezúčastní. Marinčin sa zranil v stredu pri náraze do mantinelu po zákroku pardubického útočníka Lukáša Sedláka. Ten v zápase nedostal žiadny trest, no teraz si na jeho počínanie "posvieti" disciplinárka.

Slovenský bek bol v tohtosezónnej edícii vyraďovacej časti najvyťaženejším obrancom Třinca, priemerne strávil na ľade 23 minút a 47 sekúnd na jeden zápas, do produktivity si pripísal štyri asistencie.

Martin Marinčin sa v minulosti vo farbách slovenskej seniorskej reprezentácie predstavil na ZOH v Soči 2014 aj bronzovom Pekingu 2022. Na svetovom šampionáte si zahral v rokoch 2014, 2016 a 2019.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Dvojitá rana pre slovenský hokej. Debakel od Nemcov a zranenie opory (Sportnet podcast)