Dendis: Ak niečomu veríte, tak to aj dokážete. To bolo kľúčom (Sportnet podcast)

Tobias Pitka v zápase Slovensko - Fínsko na MS U18 2024
Tobias Pitka v zápase Slovensko - Fínsko na MS U18 2024 (Autor: Andreas Robanser)
Sportnet|3. máj 2024 o 07:48

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 3. máj, a v tento deň oslavuje svoje okrúhle 60. narodeniny bývalý skvelý kanadský hokejový brankár Ron Hextall, ktorý sa v ročníku 1987/1988 stal prvým brankárom, ktorý strelil gól v NHL. Taktiež drží rekord v počte trestných minút v pozícii brankára. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Ďalšia senzácia osemnástky

Fantastický úspech mladých Slovákov. Ambiciózne Česko poslali domov a zabojujú o medaily. Slovenskí hokejisti sa prebojovali do semifinále MS do 18 rokov vo Fínsku.

Vo štvrťfinálovom dueli zdolali Česko 3:2 a po roku budú hrať na šampionáte opäť o medaily. V boji o finále sa stretnú v sobotu so Spojenými štátmi americkými.

Zverenci trénera Martina Dendisa predviedli proti favorizovanému súperovi obetavý, disciplinovaný výkon, ktorý podporil výbornými zákrokmi brankár Alan Lenďák. Skóre otvoril už v 2. minúte v presilovke Tobias Tomík, na ktorého gól dokázal odpovedať Adam Titlbach.

Slováci potom dvomi presnými zásahmi Ondreja Marunu odskočili na 3:1, Česi dokázali už len znížiť Jakubom Fibigrom. Zápas v podcaste hodnotili tréner Martin Dendis, brankár Alan Lenďák a obranca Adam Beluško.

Slovenská "osemnástka" tak po roku opäť postúpila medzi najlepšiu štvorku na MS. Vlani na šampionáte vo Švajčiarsku obsadila štvrté miesto.

Jej maximom na MS "18" je striebro z roku 2003 v Jaroslavli, v zbierke má aj bronz z MS 1999 v nemeckých mestách Füssen a Kaufbeuren.

Viac k téme:

Príprava na MS vrcholí

Slovenskí hokejisti nastúpia v predposlednom prípravnom zápase pred MS proti Poľsku aj s viacerými hráčmi z NHL, ktorí sa k tímu pripojili v nedávnych dňoch.

Reprezentačný debut čaká útočníka Martina Pospíšila, naopak otázny je štart Mareka Hrivíka, ktorého limituje zdravotný problém.

Počas tréningov na žilinskom štadióne si reprezentačné časy pripomenul bývalý útočník Mário Bližňák, ktorého vedenie národného tímu poprosilo o pomoc s tréningom vhadzovaní.

K reprezentačnému tímu sa v utorok pripojil jediný nominovaný finalista slovenskej extraligy František Gajdoš. Už bývalý obranca Nitry, ktorý v nedávnych dňoch podpísal zmluvu s Litvínovom, zabojuje o druhú účasť na MS.

V súvislosti s nomináciou na prebiehajúci kemp v Žiline rezonovala neúčasť držiteľa Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play-off Samuela Bučeka.

Asistent reprezentačného trénera Peter Frühauf vysvetlil dôvody jeho absencie, ako povedal o útočníkovi Nitry: "Mal fantastickú sezónu a vieme, že je to hráč do prvých dvoch formácií. V nich máme momentálne pretlak a nevieme mu garantovať miesto.

Ďalší problém je, že sme ho dlhšie nevideli na medzinárodnom fóre. Telefonovali sme spolu a vysvetlili si dôvody, pre ktoré ho nenominujeme. Vzal to pozitívne a tak isto je nastavený aj k ďalším sezónam.

Verím, že v nasledujúcej bude priestor vyskúšať ho na medzinárodnom ľade. Žiaľ, teraz už máme taký čas do MS, aký máme, no verím, že jeho chvíľa ešte príde."

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dendis: Ak niečomu veríte, tak to aj dokážete. To bolo kľúčom (Sportnet podcast)