Skvelý výkon a kop alá Karate Kid. Klein: Vedel som, že som na neho pripravený

Ľudovít Klein a Mason Jones.
Ľudovít Klein a Mason Jones. (Zdroj: MMAJunkie.)
Daniel Stankovič|24. júl 2022 o 01:22

O výhre na turnaji UFC v Londýne nepochyboval.

LONDÝN. Len druhú kariérnu porážku na profesionálnom okruhu MMA musel na turnaji UFC Fight Night 208 skúsnuť talentovaný Walesan Mason Jones.

Napriek tomu, že bol podľa stákových kancelárií pred duelom so Slovákom Ľudovítom Kleinom výrazným favoritom, v samotnom súboji ťahal jasne za kratší koniec.

V druhom kole bol Jones dokonca po údere ľavého háku od Kleina blízko prehre pred limitom.

Zástupca Spartakus Fight Gymu si nielen pripísal piatu výhru v UFC, ale jeho výkon na turnaji v Londýne patril k tomu najlepšiemu, čo videli prítomní diváci.

Karate Kid v priamom prenose

Jones je pritom v UFC považovaný za jedného z najtalentovanejších bojovníkov z Britských ostrovov.

Ešte predtým, než podpísal zmluvu s najlepšou svetovou organizáciou sa po vzore hviezdneho Conora McGregora stal v domácej lige Cage Warriors kráľom v dvoch rozdielnych váhových kategóriách.

K titulu v ľahkej divízii neskôr pridal aj ten v velterovej.

Aj keď mu debut v UFC nevyšiel, rýchlo sa adaptoval a zdolal dovtedy neporazeného Davida Onamu. V súboji s Alanom Patrickom ho o výhru obral nešťastný moment, po ktorom sa duel skončil bez výsledku.

Klein mal byť iba ďalšou prekážkou na ceste. Čo však dvadsaťsedemročný Slovák predviedol v klietke, Jonesa nepríjemne prekvapilo.

Povestná nátlaková hra, ktorou sa Jones vyznačoval nefungovala. Klein dokázal ubrániť pokusy o strhy, v klinči bol aktívny a v postoji rýchlejší.

Kleina v postoji používal boxerské kombinácie, nevyhýbal sa ani povestným kopom.

Pri jednom z nich dal spomenúť na ikonický kop z filmu Karate Kid z roku 1984.

Samotný Jones neskrýval po zápase sklamanie. Bojovník s prezývkou Dragon v odkazi na sociálnej sieti Twitter zanalyzoval základné chyby, ktoré ho v sobotu večer stáli víťazstvo.

„Nuž, toto mi vôbec nesadlo. Nebolo to dobré, po tvrdom údere som sa ocitol na zemi a dve kolá som bol horším bojovníkom. Skúšal som tam nasadiť naivný triangle (submisia), kvôli čomu som strávil na chrbte tri minúty z posledného kola,“ napísal.

Na druhej strane úsmev Kleina sa na pozápasovej konferencii po miestnosti. Devätnáste víťazstvo v kariére MMA chutilo o to viac, že proti nemu stál renomovaný súper.

Ak o Kleinovi v októbri minulého roka po druhej prehre v UFC s Nateom Landwehrom niekto pochyboval, po súboji s Jonesom musel uznať, že do americkej organizácie patrí právom.

A nielen to. Talentovaný bojovník pôsobil v ľahkej váhe lepšie než kedykoľvek predtým, z čoho vzišla druhá výhra poradí.

Slovenský bojovník priznal, že očakával náročný duel, no jedným dychom dodal, že v žiadnom prípade o svojom úspechu nepochyboval.

Očakával som náročný zápas, pretože moj súper je naozaj skvelý bojovník. Bol som pripravený na plné tri kolá. Vedel som, že je ťažký protivník, ale vedel som, že som na neho pripravený. Som šťastný, že som tu mohol reprezentovať Slovensko,“ uviedol rodák z Nových Zámkov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Skvelý výkon a kop alá Karate Kid. Klein: Vedel som, že som na neho pripravený