Prezident SFZ nesúhlasí s vyjadrením Čavriča, zväz podľa neho urobil maximum

Aleksandar Čavrič.
Aleksandar Čavrič. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR|19. mar 2024 o 09:44

Správa o jeho neúčasti vyšla v nedeľu, v deň zrazu národného tímu v Senci.

BRATISLAVA. Futbalista Aleksandar Čavrič mal podľa vlastných slov oznámiť prezidentovi Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánovi Kováčikovi svoju neúčasť v príprave reprezentačného A-tímu už pred marcovou nomináciou.

SFZ pomohol Srbovi s nadobudnutím slovenského občianstva a šéftréner Francesco Calzona ho zaradil do kádra na zápasy proti Rakúsku (23.3.) a v Nórsku (26.3.).

Kováčik s opisom situácie zo strany útočníka nesúhlasí. S informáciami prišiel denník Šport.

Kováčik: Zväz urobil maximum

"O nominácii rozhodol reprezentačný tréner. Počas telefonického rozhovoru s Aleksandarom som nenadobudol pocit, že je definitívne rozhodnutý na marcový zraz neprísť.

Okrem iného sme týmto chceli dať najavo, že sme mu dali možnosť byť súčasť reprezentácie hneď, ako to bolo legislatívne možné.

Ak by v nej nebol, logicky by prišli otázky prečo v nej nie je a načo sme mu teda pomáhali s občianstvom," povedal Kováčik pred denník Šport.

Správa o jeho neúčasti vyšla v nedeľu, v deň zrazu národného tímu v Senci.

Dvadsaťdeväťročný Srb strávil sedem a pol roka v Slovane Bratislava. Momentálne je na hosťovaní v japonskom tíme Kašima Antlers, kde má po štyroch zápasoch bilanciu jeden gól a dve asistencie.

Práve súčasný klub nesúhlasil s uvoľnením Čavriča s argumentom, že sa ešte neadaptoval v tíme.

"Vzniknutú situáciu beriem ako fakt. Najpodstatnejšia a určujúca bude reakcia trénera," uviedol Kováčik.

Zväz podľa neho urobil maximum:

"My sme urobili všetko, na čo máme dosah. Teda, pomohli sme zabezpečiť, aby Aleksandar Čavrič získal slovenské občianstvo a aby si mohol, podľa ním samotným prejaveného želania, obliekať dres slovenskej reprezentácie. Na jeho rozhodnutie dosah nemáme."

Záujem stále má

Čavriča vzniknutá situácia mrzí. Jeho záujem hrať za Slovensko však vraj stále trvá.

"V klube mi povedali, že sú si vedomí pravidiel, a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som teraz vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval.

V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme.

Potrebujem sa v prvom rade úplne etablovať v klube, kde som krátko a je tu pre mňa stále veľa nového.

Preto som učinil veľmi náročné rozhodnutie, že v marci neprídem na zraz národného tímu," uviedol Aleksandar Čavrič pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prezident SFZ nesúhlasí s vyjadrením Čavriča, zväz podľa neho urobil maximum