Nedávno bol na Slovensku. Bayern ide cestou skúseností, rokuje s potenciálnym trénerom

Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Ralf Rangnick.
Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Ralf Rangnick. (Autor: TASR/DPA)
SITA|1. máj 2024 o 14:49

Rokovania s aktuálnym kormidelníkom rakúskej reprezentácie potvrdil aj prezident Bayernu Herbert Heiner.

BRATISLAVA. Nemec Ralf Rangnick by sa mal od leta stať novým trénerom Bayernu Mníchov. Rokovania s aktuálnym kormidelníkom rakúskej reprezentácie v utorok potvrdil aj prezident bavorského veľkoklubu Herbert Heiner.

Informáciu priniesol španielsky denník Marca s odvolaním na nemeckú verziu televízie Sky Sport.

„Hľadáme spôsob ako nastúpiť na spoločnú cestu. Musíme však pár dni počkať, pretože teraz je prioritou postup do finále Ligy majstrov.

Všetko je na dobrej ceste, sme blízko dohody. Uvidíme kedy sa nám podarí dohodnúť. Netajíme sa tým, že možný príchod Ralfa vnímame ako veľkú vec,“ povedal Heiner pre Sky Sport.

Na jeho slová nadviazal aj nový športový riaditeľ Bayernu Max Eberl: „Chceme mať poriadok v plánovaní jednotlivých krokov. Keď nastane ten správny čas, vyriešime aj túto otázku.

Chceme najprv ukončiť aktuálnu sezónu a potom vám oznámime meno nového trénera,“ povedal Eberl pred utorkovým semifinálovým duelom Ligy majstrov 2023/2024, v ktorom mníchovský Bayern ešte pod taktovkou kouča Thomasa Tuchela remizoval na svojom štadióne so španielskym Realom Madrid 2:2.

Sky Sport tiež informuje, že bavorský veľkoklub plánuje Rangnickovi ponúknuť zmluvu do leta 2027. Súčasťou príchodu rodáka z mesta Backnang má byť aj finančná kompenzácia, ktorú je Bayern pripravený vyplatiť Rakúskemu futbalovému zväzu (ÖFB).

Očakáva sa, že príchod Rangnicka do Mníchova bude oznámený ešte pred začiatkom ME 2024 v Nemecku, na ktorých sa Rakúsko stretne v základnej D-skupine s Poľskom, Holandskom a Francúzskom.

Pred príchodom ku kormidlu reprezentácie Rakúska viedol Rangnick anglický Manchester United, predtým pracoval pre viaceré nemecké kluby.

Vydarenou anabázu v jeho podaní je nepochybne cesta zo štvrtej ligy až do I. bundesligy a Ligy majstrov, ktorú absolvoval s tímom RB Lipsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Nedávno bol na Slovensku. Bayern ide cestou skúseností, rokuje s potenciálnym trénerom