Pospíšilov spoluhráč môže vyhrať trofej za oddanosť hokeju. Poznáme trojicu nominantov

Oliver Kylington.
Oliver Kylington. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. máj 2024 o 06:52

Všetci sa v nedávnom období trápili so zdravotnými problémami.

NEW YORK. Na zisk Bill Masterton Trophy boli nominovaní brankár Caroliny Frederik Andersen, brankár Utahu Connor Ingram a útočník Calgary Oliver Kylington.

Ocenenie sa každoročne udeľuje hráčovi, ktorý najlepšie zosobňuje oddanosť hokeju, športového ducha a vytrvalosť.

Andersena počas poslednej sezóny trápili vážne zdravotné problémy. Po piatich odchytaných zápasoch ho čakala nútená štvormesačná pauza. Lekári mu v tele našli krvnú zrazeninu.

Sezónu však napokon dochytal. V základnej časti nastúpil do 16 zápasov so skvelou 93,2-percentnou úspešnosťou zákrokov a momentálne je jednotkou tímu v play-off.

Connor Ingram sa v ostatných rokoch musel popasovať s psychickými problémami. Obsedantno-kompulzívna porucha a pretrvávajúca depresia mu takmer ukončili kariéru.

Vyhľadal však pomoc, dal sa dokopy a odmenou mu bola posledná sezóna. Bol oporou Arizony, nastúpil do 50 stretnutí a pochytal 90,7 percent striel.

Trojicu uzatvára útočník Calgary Flames Oliver Kylington. Švéd s eritrejskými koreňmi sa do NHL vrátil potom, čo mal rok a pol pauzu od profesionálneho hokeja. Taktiež bola zapríčinená psychickými problémami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pospíšilov spoluhráč môže vyhrať trofej za oddanosť hokeju. Poznáme trojicu nominantov