Marner po ďalšom vypadnutí Toronta: Ľudia sa na nás pozerajú ako na bohov

Mitch Marner.
Mitch Marner. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. máj 2024 o 06:57

Marner a tréner Keefe sú vážnymi adeptmi na odchod.

TORONTO. Hokejisti Toronta Maple Leafs znova vypadli už v prvom kole play-off NHL. Nenadviazali na vlaňajší postup.

Ich postrachom zostávajú Boston Bruins. Cez tento klub sa vo vyraďovacích bojoch dostali naposledy ešte v roku 1959, keď v lige hralo dokopy šesť mužstiev. Tento rok proti nim vypadli po sedemzápasovej dráme.

Veľa kritiky sa znieslo na Mitcha Marnera. Hviezdny útočník už po niekoľkýkrát nepodal v zápasoch o pohár svoje najlepšie výkony.

Napriek tomu by v Toronte chcel ostať. Tak to aspoň prezentoval novinárom, keď sa ho po skončení sezóny pýtali na prípadné predĺženie zmluvy, ktorá mu vyprší o rok. Vyrastal ako fanúšik Maple Leafs.

"Znamenalo by to pre mňa celý svet. Tunajší ľudia sa na nás pozerajú skoro ako na bohov. A to si veľmi vážime. Láska, ktorú dostávate od týchto fanúšikov, takú inde nezažijete," vyjadril sa.

Napriek tomu patrí k najvážnejším adeptom na odchod z klubu. Organizácia si zrejme prejde zmenami, čakanie na úspech je s takýmto talentovaným jadrom hráčov okolo najlepšieho strelca súčasnosti Austona Matthewsa už pridlhé.

Odnesie si to pravdepodobne aj hlavný tréner Sheldon Keefe. Jeho štvorročná práca pri mužstve nepriniesla očakávané výsledky.

Po sezóne prijal zodpovednosť za vypadnutie a dodal, že tomuto mužstvu dôveruje. "Teraz viac ako kedykoľvek predtým verím sebe aj nášmu tímu, že vyhráme," povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marner po ďalšom vypadnutí Toronta: Ľudia sa na nás pozerajú ako na bohov