Účasť Slovákov na domácich ME atakuje stovku. Ambície na medaily sú veľké

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. (Autor: Peter Basala)
TASR|3. máj 2024 o 08:21

Na ME v Bratislave bude štartovať najpočetnejšia slovenská výprava v histórii.

BRATISLAVA. Deväťdesiat slovenských reprezentantov sa od 5. do 11. mája predstaví na 33. majstrovstvách Európy v pretláčaní rukou v bratislavskom Dome športu.

Najväčšími želiezkami v ohni budú Lucia Debnárová, Barbora Bajčiová, Rebeka Martinkovičová a Peter Celes, ktorí pravidelne nosia domov medaily z vrcholných podujatí.

Na ME v Bratislave bude štartovať najpočetnejšia slovenská výprava v histórii. Okrem ženských a mužských kategórii máme vysoké ambície aj medzi juniormi, k hlavným adeptom na cenné kovy patria Rado Varga či Tobias Roman.

"Za súťažnými stolmi sa zíde najkvalitnejšia konkurencia za uplynulú dekádu, veľmi silní budú najmä Gruzínci, Bulhari či Turci," uviedol pre TASR Peter Kasan, viceprezident Slovenskej asociácie pretláčania rukou (SAPR).

Podujatie odštartuje v nedeľu 5. mája o 9.00 h súťažami v ľavej ruke v kategóriach subjuniorov do 15 rokov, juniorov do 18 rokov a mladých pretekárov do 23 rokov.

O 16.00 h sa uskutoční slávnostné otvorenie. "Popoludní od 16.30 h budú každý deň na programe semifinálové a finálové duely. Súčasťou podujatia sú aj ME v parapretláčaní a v kategórii Masters," dodal Kasan.

Slovensko privíta európsku pretláčačsku elitu po druhý raz v histórii, pred 27 rokmi bol dejiskom kontinentálneho šampionátu Poprad.

"Pôvodne sme uvažovali o tom, že aj teraz usporiadame ME vo Vysokých Tatrách. Napokon sme však upustili od tejto myšlienky. Infraštruktúra a doprava boli hlavné faktory, pre ktoré sme sa rozhodli pre Bratislavu," vysvetlil Kasan.

Program 33. majstrovstiev Európy v pretláčaní rukou v Bratislave:

nedeľa 5. mája: ľavá ruka - subjuniori do 15 rokov, juniori do 18 rokov a mladí pretekári do 23 rokov

pondelok 6. mája: pravá ruka - subjuniori do 15 rokov, juniori do 18 rokov a mladí pretekári do 23 rokov

utorok 7. mája: ľavá a pravá ruka - Masters

streda 8. mája: ľavá ruka - parapretláčači

štvrtok 9. mája: pravá ruka - parapretláčači

piatok 10. mája: ľavá ruka - muži a ženy

sobota 11. mája: pravá ruka - muži a ženy

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Účasť Slovákov na domácich ME atakuje stovku. Ambície na medaily sú veľké