SR 17: DOBRÝ DRUHÝ KROK – VÍŤAZSTVO NAD RUSKOM

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|23. jan 2018 o 17:15

MINSK (SFZ/MARTIN HRNČÍR) – Druhý zápas na turnaji Development Cup v Bielorusku zvládla slovenská sedemnástka lepšie ako vstup, vyhrala nad Ruskom 2:0.

V prvom polčase útočili Slováci najmä po ľavej strane, za zmienku stojí šanca Gembického, ten však namieril vedľa. O niekoľko minút neskôr opäť po prihrávke z pravej strany sa už Letenay pred ruským brankárom gólovo presadil. Druhý polčas sa hra kúskovala striedaniami, Rusi sa snažili o vyrovnanie, po jednej z ich veľkej šance slovenský brankár Bajnoczi reflexívne vytlačil gólový pokus súpera nad bránu. "Sokolíci" zvýšili náskok po rýchlom výpade, Letenay pekne potiahol po ľavej strane a Gembický z päťky dorazil.

Posledný zápas v skupine odohrajú Slováci v stredu o 10:00 proti Izraelu, ktorý je zatiaľ na turnaji stopercentný, dokonca bez inkasovaného gólu.

Hlas po zápase:
Samuel Slovák (Slovensko 17): "Bol to ďalší ťažký zápas s výborným súperom, zdobila nás hlavne bojovnosť a efektivita. Myslím si, že naše víťazstvo bolo zaslúžené. Hru sme mali pod kontrolou, výborná bola defenzívna činnosť celého mužstva. Takéto zápasy posúvajú chlapcov ďalej, konfrontácia s kvalitnými súpermi je pre nich výborné výkonnostné zrkadlo. Turnaj plní naše očakávania a som rád za dnešný dobrý výsledok, ktorý prišiel po dobrej hre."

Rusko – Slovensko 0:2 (0:1)
Góly: 22. Letenay, 53. Gembický.
ŽK: Mička, Letenay, Tandara.
R: Kačaljuk (Bielorusko - 250 divákov.
Slovensko 17: Bajnoczi - Tóth, Dolinský, Katunský, Tandara - Iľko (80+1 Beko), Laurinec, Lavrinčík, Mička (67. Vasiľ) - Letenay (71. Dopater), Gembický (67. Strelec).

TABUĽKA B-SKUPINY

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SR 17: DOBRÝ DRUHÝ KROK – VÍŤAZSTVO NAD RUSKOM