Víťazná séria Lokomotívy Košice pokračuje

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|3. sep 2017 o 09:05

Autor: Tomáš Zagiba

Víťazná séria pokračuje. Futbalisti Lokomotívy Košice zvládli aj štvrtý zápas po sebe. Na pôde AFC Nové Mesto vyhrali rozdielom triedy 3:0. Stále sa tak držia na čele tabuľky, bok po boku so Skalicou a Žilinou B.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Modro-bieli nastúpili do zápasu s viacerými zmenami v zostave. Netradične nastúpil na poste pravého obrancu defenzívny záložník Štefan Harvila. Na jeho obvyklom poste hrala dvojica Ilinjo - Cicman. Na hrot útoku sa vysunul Kamil Karaš, jeho miesto v srdci zálohy tak zaujal Dušan Kolek. A svojej úlohy sa chopil fantasticky.

Loky od úvodu diktovala tempo hry a svoj dominantný výkon ozdobila už v 11. minúte úvodným gólom stretnutia, ktorý zaznamenal Róbert Cicman. Do kabín sa išlo ešte veselšie, keď v 40. minúte zvýšil na 2:0 kapitán Patrik Zajac. Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán, v 61. minúte upravil na 3:0 po skvelej prihrávke od Tomáša Ilinja Kamil Karaš.

V záverečných minútach duelu dostali priestor aj talentovaní mladíci. Do hry postupne zasiahli Adam Kuľha, Michal Beli i Nikola Ristovski. Bodku za vydareným stretnutím dal na konci stretnutia gólman Miloš Bréda, ktorý fantasticky zlikvidoval obrovskú šancu domáceho Bošanského. V historicky prvom vzájomnom meraní síl medzi Novým Mestom a Lokomotívou sa tak zrodil triumf košického celku 3:0.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

"Výsledok síce hovorí, že sme vyhrali rozdielom triedy, no nebolo to jednoduché. Chlapci po taktickej stránke skvele zvládli svoje úlohy. Hrali dôrazne, boli tam z môjho pohľadu futbalové prvky, na ktorých sa dá stavať. Dali sme krásny tretí gól z pressingovej situácie. Môžeme byť spokojní. Hráči podali výborné výkony, darilo sa Dušanovi Kolekovi. Ale nechcem hodnotiť jednotlivcov, bol to perfektný kolektívny výkon, vzadu na nulu. Za celý zápas sme urobili len jednu chybu, keď sme v 91. minúte akosi poľavili v koncentrácii, no Miloš Bréda predviedol fantastický zákrok. Je to pre brankára ťažké, keď deväťdesiat minút nemá robotu a potom v 91. minúte musí vytiahnuť takýto zákrok. Pochvala ale patrí celému mužstvu. Dnes si to ešte môžeme užiť, od pondelka sa vrátime späť na zem a budeme sa koncentrovať na najbližší domáci zápas proti Skalici," nechal sa počuť tréner Lokomotívy Albert Rusnák.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

6. kolo 2. liga:

AFC Nové Mesto nad Váhom - FC Lokomotíva Košice 0:3 (0:2)
Góly: 11. Cicman, 40. Zajac, 61. Karaš

ŽK: 42. Kosorín.

Rozhodoval: Perašín

Divákov: 411

AFC: Belic - Šupka (K), Vlado, Holíček, Múdry, Jurica, Mikuš, Kosorín (78. Bošanský), Beňo (85. Ďanovský), Živčic (46. Lopušan), Kubrický.

FCL: Bréda - Harvila, Horváth, Pavúk, Dický - Ilinjo, Cicman - Zajac (K) (88. Ristovski), Kolek (70. Kuľha), Gáll (82. Beli) - Karaš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Víťazná séria Lokomotívy Košice pokračuje