Bayern zaznamenal v sobotu prvý ligový triumf od 13. 9.

SITA|19. okt 2008 o 14:48

Bavori pretrhli čiernu sériu.

BERLÍN. Futbalisti veľkoklubu Bayern Mníchov sa v sobotu dokázali prebrať z letargie, keď v nemeckej najvyššej súťaži zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0 na pôde Karlsruhe. Víťazstvo na ihrisku podpriemerného súpera znamená pre úradujúceho majstra Nemecka prvý plný bodový zisk z posledných štyroch zápasov.

"Výhra v tomto stretnutí je pre nás enormne dôležitá. V prvom polčase sme nedokázali premieňať šance, čo sa nám v poslednom čase stáva až príliš často, no po zmene strán sme pridali a vsietili sme vytúžený gól," povedal generálny manažér Bavorov Uli Hoeness. Pre Bayern je to prvá výhra od 13. septembra, keď zverenci trénera Jürgena Klinsmanna pokorili Kolín jednoznačne 3:0.

"Zápas s Karlsruhe nás môže nabudiť k ďalším víťazstvám, ktoré potrebujeme, aby sme sa dostali do prvej polovice tabuľky," uviedol kormidelník Bayernu, ktorého hráči nastúpia v utorok proti talianskej AC Fiorentina v skupinovej fáze Ligy majstrov.

V nemeckej I. bundeslige je po nekompletnom ôsmom kole naďalej na čele nováčik z Hoffenheimu. Ten v sobotu vyhral na pôde Hannoveru 5:2 a na konte má 16 bodov. Priebežne druhý je súper úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina v skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/09 Hamburger SV s totožným bodovým ziskom, no v nedeľu podvečer ho ešte čaká duel so Schalke, ktorý uzavrie víkendové ôsme kolo najvyššej nemeckej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bayern zaznamenal v sobotu prvý ligový triumf od 13. 9.