Skvelý výkon v bejzbalovej extralige. Hráč Košíc zaznamenal päť odpalov v jednom zápase

Oliver Pentek z tímu Akademik Košice.
Oliver Pentek z tímu Akademik Košice. (Autor: Pavol Teslík)
Ján Jabrocký|23. apr 2024 o 14:00

Päť úspešných odpalov v jednom zápase nie je úplne bežný jav.

KOŠICE. Slovenská bejzbalová extraliga sa v sobotu dočkala skvelého individuálneho výkonu. Oliver Pentek z tímu Akademik Košice totiž dokázal zaznamenať päť úspešných odpalov v jednom zápase.

Košice pritom do tejto sezóny nevstúpili najlepšie, keď prvý víkend podľahli Trnave 0:16 a bratislavskému Apollu vysoko 1:19.

Ale hneď vo svojom treťom vystúpení si spravili chuť proti celku Maceitos Jelka, keď zvíťazili 15:3.

A na vysokej výhre mal veľký podiel košický pálkar Oliver Pentek. Ten si totiž do štatistík pripísal päť úspešných odpalov.

Martin: Päť hitov sa tak často nevidí

Zdá sa ale, že pre tridsaťdvaročného bejzbalistu je Jelka obľúbeným súperom.

Už v minulej sezóne sa mu proti rovnakému súperovi podarilo taktiež dosiahnuť na 5 úspešných odpalov. Vtedy taktiež na kopci Maceitos stál ten istý nadhadzovač Oskar Novák.

Oliver Pentek z tímu Akademik Košice.
Oliver Pentek z tímu Akademik Košice. (Autor: Pavol Teslík)

„Oliver Pentek je náš dlhodobý líder, patrí medzi najskúsenejších hráčov. Päť hitov v jednom zápase sa tak často nevidí, no Oliver svojou disciplínou na pálke a silou práve takto naštartoval výborný tímový výkon. Dohromady 19 úspešných odpalov celého tímu nám zaručilo víťazstvo v tomto dôležitom zápase,“ povedal manažér Akademiku Max Martin.

Pentek: Ďakujem spoluhráčom za pekný zápas

Pentek sa v minulosti objavoval v mládežníckych reprezentačných výberoch Slovenska a svoje šťastie skúsil taktiež v zahraničí, keď hral i českú extraligu za Hrochy Brno.

Nakoniec ale zakotvil v softwarovej spoločnosti, kde pracuje ako developer a bejzbalu sa už venuje iba ako amatér.

Oliver Pentek z tímu Akademik Košice.
Oliver Pentek z tímu Akademik Košice. (Autor: Pavol Teslík)

„Na našej lavičke vládla počas celého zápasu výborná atmosféra, čo sa podpísalo na výsledku. Všetci hráči podávali koncentrovaný výkon. Efektivita na pálke a istota na nadhadzovacom kopci v podobe novej posily Igora Matvieieva nám priniesla prvé víťazstvo. Ďakujem spoluhráčom za pekný zápas, ktorý som si naplno užil,“ vyzdvihol po skončení duelu celý tím Oliver Pentek.

Päť úspešných odpalov v jednom zápase nie je úplne bežný jav. V severoamerickej MLB, ktorá má v histórii odohraných skoro 240-tisíc zápasov videli tento výkon fanúšikovia iba v 1196 zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Skvelý výkon v bejzbalovej extralige. Hráč Košíc zaznamenal päť odpalov v jednom zápase