Zahodil sako aj kravatu. Finále Talianskeho pohára poznačilo vyvádzanie Allegriho

Rozčarovaný Massimiliano Allegri
Rozčarovaný Massimiliano Allegri (Autor: REUTERS)
TASR|16. máj 2024 o 09:56

Tréner Juventusu v závere zápasu dostal červenú kartu.

RÍM. Futbalisti Juventusu Turín ukončili trojročné čakanie na cennú trofej. Na rímskom Stadio Olimpico získali po pätnásty raz Taliansky pohár, keď vo finále zdolali Atalantu Bergamo 1:0.

O triumfe "starej dámy" rozhodol v štvrtej minúte srbský útočník Dušan Vlahovič po akcii Andreu Cambiassa.

V 73. minúte mohol Vlahovič hlavou zvýšiť na 2:0, no jeho gól napokon neplatil pre ofsajd. V nervóznom závere videl červenú kartu tréner Juventusu Massimiliano Allegri, ktorý v návale hnevu zhodil sako a dostal sa do slovnej konfrontácie so štvrtým rozhodcom.

VIDEO: Rozčarovaný Allegri vo finále Coppa Italia

Turínčania zopakovali triumf nad Atalantou z finále Talianskeho pohára z roku 2021.

Juventus vyhral od konca januára v Serii A iba tri stretnutia a tak sa v médiách začalo čoraz častejšie špekulovať o možnom prepustení Allegriho z funkcie.

"Viaceré médiá už považujú za hotovú vec, že v novej sezóne nebudem sedieť na lavičke Juventusu. Pritom sme urobili všetko, čo bolo v našich silách. Zabezpečili sme si účasť v novom ročníku Ligy majstrov a vyhrali Taliansky pohár. Chalani dokázali uspieť v dôležitom zápase, tento úspech bol dielom celého kolektívu," zdôraznil Allegri.

Vlahovič sa poďakoval fanúšikom za podporu. "Počas celého zápasu nás vytrvalo povzbudzovali, boli skvelí. V tejto sezóne sme zažili veľa zložitých situácii, no ukázali sme, že Juventus má svoju silu a DNA.

Splnili sme oba ciele, ktoré sme si vytýčili na začiatku roka. Kvalifikovali sme sa do Ligy majstrov a získali do vitríny Taliansky pohár. Teraz však už myslíme na to, že v novej sezóne chceme vybojovať ešte viac trofejí."

Atalante sa nepodarilo nájsť kľúč k prekonaniu pozornej defenzívy Juventusu. Ďalšiu šancu na zisk prvej trofeje od roku 1963 bude mať v stredu 22. mája, keď nastúpi v Dubline vo finále Európskej ligy UEFA proti Bayeru Leverkusen.

"Juventus potvrdil, že má kvalitné mužstvo, rýchlo sa ujal vedenia a veľmi dobre bránil. Nemyslím si, že sme podali zlý výkon, hráči nechali na ihrisku všetko," zhodnotil Gian Piero Gasperini, kouč Atalanty

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Zahodil sako aj kravatu. Finále Talianskeho pohára poznačilo vyvádzanie Allegriho