Hancko a Sauer sa zapísali do histórie. Pri debute zaujal aj menej známy hráč

Dávid Hancko sa teší z gólu na 3:2.
Dávid Hancko sa teší z gólu na 3:2. (Autor: Feyenoord - Instagram)
Ivan Mriška|2. apr 2024 o 12:45

Matúš Rusnák mal v Česku fantastickú premiéru.

ROTTERDAM, BRATISLAVA. Jakub Kojnok, tímový manažér slovenskej reprezentácie Dávidovi Hanckovi častokrát vraví, že má jedného dvojročného syna a ďalšieho adoptovaného. Vtipkuje.

Okrem malého Adama je vraj jeho synom aj Leo Sauer, najmladší slovenský reprezentant.

Dávid mu po prestupe do Feyenoordu Rotterdam veľa pomohol. S aklimatizáciou v novom prostredí.

Slovenská dvojica v slávnom holandskom klube funguje výborne. Dávid Hancko hrá životnú sezónu a Leo Sauer ho skvele dopĺňa.

Dva góly Slovákov

Cez víkend sa odchovanci žilinského futbalu zapísali do histórie. Stali sa vôbec prvým slovenským duom, ktoré skórovalo v jednom zápase Eredivisie.

„Dve slovenské hviezdy skórujú. Po prvýkrát v histórii,“ uvádzajú sociálne siete Feyenoordu Rotterdam, ktoré zverejnili viacero videí.

VIDEO: Góly Dávida Hancka a Lea Sauera

Druhý Feyenoord cez víkend hostil ôsmy Utrecht. Po vyše hodine hry bol stav vyrovnaný 2:2. Potom však do útoku zavelil v skvelej forme hrajúci Hancko a ľavačkou poslal favorita do vedenia.

„Jasle a šibenica. Gól roka,“ píšu české médiá, ktoré Hancka sledujú aj po jeho odchode zo Sparty Praha.

„Slovenský reprezentant opäť potvrdil, že patrí medzi najlepších hráčov holandskej najvyššej súťaže. Vo víkendovom zápase, ktorý v Rotterdame na vypredanom štadióne De Kuip sledovalo takmer 50-tisíc fanúšikov, sa organizovali gólové hody.

Jednou z hlavných hviezd bol aj exsparťan, 26-ročný obranca David Hancko. Zápas skončil 4:2 a Hancko si pripísal víťazný gól. Nad jeho parádou na sociálnych sieťach plesala napríklad aj legenda domácich Robin van Persie,“ dodávajú.

Ťahá ho to k Liverpoolu

Famózny slovenský výkon zavŕšil v 85. minúte striedajúci Leo Sauer, ktorý po piatich minútach na ihrisku ušiel obrane Utrechtu a upravil na konečných 4:2. Feyenoord vďaka triumfu stráca sedem bodov na lídra PSV Eindhoven, ktorý nečakane prehral na pôde Nijmegenu 1:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hancko a Sauer sa zapísali do histórie. Pri debute zaujal aj menej známy hráč